Johanna Wyckman omvald till ordförande för Liberalerna i Kalmar län

Johanna Wyckman omvald till ordförande för Liberalerna i Kalmar län

2022-04-04 Av av Oskarshamns-Nytt

OSKARSHAMN

Johanna Wyckman, Oskarshamn, omvaldes till ordförande för Liberalerna i Kalmar län på årsmötet som hölls i Oskarshamn i lördags.

Många intresserade medlemmar deltog när lokalföreningarnas ombud valde styrelse och ombud till olika forum – partiråd, landsmöte och Studieförbundet Vuxenskolan med mera.

Årsmötestalare var partisekreteraren Juno Blom som medverkade digitalt.

På mötet omvaldes alltså Johanna Wyckman till förbundsordförande. Till vice ordförande valdes Mia Björklund Strömberg och Jennie Uller.

Övriga i styrelsen: Lotta Wahlmino, Johan Petersson, Sebastian Hallén, Ola Håkansson, Torbjörn Uddén och Emilia Gustafsson.

”Det ska vara lätt att få hjälp om man mår dåligt”

JOHANNA WYCKMAN (L)

Årsmötet var ett avstamp för valrörelsen. Ett fokusområde för Liberalerna i Kalmar län kommer att vara förslag för att förbättra den psykiska hälsan hos barn och unga.

– Det ska vara lätt att få hjälp om man mår dåligt. Oavsett var man söker vården ska man få hjälp att hitta rätt. I Region Kalmar län bygger vi nu ut första linjens psykiatri för barn och unga genom barn- och ungdomshälsan, som erbjuder hjälp vid lätt till måttlig psykisk ohälsa. Liberalerna vill även att fler får möjlighet att gå utbildning i Första hjälpen till psykisk hälsa, att barn ska utbildas i skolan om vad psykisk ohälsa är och var man kan få hjälp samt införa elevambassadörer som kan stötta skolkamrater, säger Johanna Wyckman.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn