Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Journalinformation på Folktandvården i Oskarshamn förstörd: Händelsen är anmäld

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

”Region Kalmar län anmälde på fredagen en personuppgiftsincident till Integritetsskyddsmyndigheten”, skriver regionen i ett pressmeddelande.

”Anmälan gäller en händelse som uppstod när felsökning av journalsystem för tandvården genomfördes. Händelsen bidrog till att information i journalsystemet felaktigt förstördes. Uppgifter som registrerades under en period av fyra timmar eftermiddagen den 25 april gick förlorad. Händelsen berör klinik för Folktandvård i Oskarshamn. Region Kalmar län har påbörjat arbetet med att återskapa den information som går och göra kontroller i olika kringsystem. Stora delar av informationen kan återställas, det går däremot inte att säkerställa att samtlig information och genomförda åtgärder i systemet har återskapats.   Utredning av händelsen pågår för att undvika att någonting liknande händer igen”, skriver regionen.

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS