Jubel i Kristdala när Postkodlotteriets Drömcontainer delade ut 4 miljoner

Jubel i Kristdala när Postkodlotteriets Drömcontainer delade ut 4 miljoner

2021-11-06 Av av Annicka Gunnarsson

KRISTDALA

Det blev jubel i Kristdala när Postkodlotteriets första Drömcontainer landade i bygden. Totalt fick grannarna i det vinnande postnumret dela på 4 miljoner kronor. ”Tack så hemskt mycket”, skrattar Maria Nilsson när Jesper Blomqvist delar ut en av vinsterna från den vinnande postkoden.

Postkodlotteriets Drömcontainer är en guldfärgad container med 4 miljoner kronor som grannarna inom ett vinnande postnummer får dela på. På lördagen blev det extra stort firande i det vinnande postnumret 57273 i Kristdala som fick dela på 2 miljoner. Totalt fick 247 lottnummer 8 098 kr vardera.

Totalt 66 922 kronor per lott

De extra tursamma med den vinnande postkoden 57273 PR, totalt 34 lottnummer, får 58 824 kronor vardera. Med vinsten från postnumret blir summan totalt 66 922 kronor med ett lott. Har man två lotter så vinner man således 133 844 kr och med tre lotter är vinsten hela 200 766 kr.

Postkodlotteriets vinstutdelare Jesper Blomqvist ringde överraskningssamtal till några av de lyckliga vinnarna som fick vara med och dela på vinsten. Inslaget sändes i TV4s program Drömpyramiden på lördagskvällen.

Maria vinner på två lotter

Första samtalet går till Maria Ågren, hon ser glatt överraskad ut när hon ser vem det är som ringer. Maria Ågren har två lotter och Jesper drar ut vinstchecken ur guldkuvertet.

– Håll i dig! 133 844 kronor, berättar Jesper.

– Nääää! Skrattar Maria Ågren.

Maria Ågren lutar sig framåt för att läsa på vinstchecken och se om vinstsumman verkligen stämmer.

– Står det hundratrettio…..? Ja det gör det verkligen.

Javisst stämmer det, Maria Ågren har vunnit drygt 133 000 kronor.

– JAAAAAAA!

Tobias är redo för vinst

Nu är det Tobias Gunnarssons tur att bli överraskad. Jesper drar sakta ut vinstchecken ur guldkuvertet.

– Är du redo? frågar Jesper. På din lott har du vunnit 66 922 kronor.

– JA! Konstaterar Tobias Gunnarsson med en segergest.

”Tack så hemskt mycket!”

Sista vinnaren att ringa är Maria Nilsson, hon jobbar som frisör och är mitt uppe i en klippning när Jesper ringer. Men hon tar en paus när hon ser vem det är. Och tur är väl det, för Maria Nilsson blir både förvånad och mycket glad när Jesper drar ut en vinstcheck som det står 66 922 kronor på. Nu jublas det rejält i bakgrunden.

– Tack så hemskt mycket, skrattar Maria Nilsson.

Vinnarna i Kristdala delar på 4 miljoner

Se inslaget som sändes i programmet Drömpyramiden i TV4.

FAKTA / DRÖMCONTAINERN

Fem postnummer vinner var sin Drömcontainer under november månad. Drömcontainern en guldfärgad container med 4 miljoner kronor som grannarna inom ett vinnande postnummer får dela på. 2 miljoner delas mellan alla som har lott inom det vinnande postnumret, och 2 miljoner delas mellan de extra tursamma som bor i den vinnande postkoden.

Foto: Svenska Postkodlotteriet

Dela gärna artikeln: