Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Just nu: Södertorns förskola stängs ned helt nästa vecka

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

”Södertorns förskola stängs kommande vecka. Det beslutade ledningen för förskolan i Oskarshamns kommun i samråd med smittskyddsläkaren Lisa Labbé Sandelin under fredagen. Det var efter beskedet om ytterligare ett bekräftat fall som beslutet togs”, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

”Under fredagen meddelades förskolans ledning om ytterligare ett bekräftat fall av covid-19-smitta vid Södertorns förskola. Under hösten har flera personer konstaterats smittade vid förskolan.”

”Förskolans ledning har under dagen haft dialog med smittskyddsläkaren Lisa Labbé Sandelin. På hennes rekommendation togs beslutet att förskolan ska hållas stängd vecka 47, 16-22 november, för att om möjligt bryta en smittkedja.”

Jourbarnomsorg erbjuds

”Vårdnadshavare som har anmält behov av jourbarnomsorg kommer att erbjudas det, och kommer att få mer information. Övriga barn kommer att behöva vara hemma medan förskolan är stängd.”

”Vårdnadshavare som är hemma med sina barn på grund av att förskolan stänger kan ansöka om ersättning hos Försäkringskassan.”

”Jourbarnomsorgen hålls på Södertorns förskola.”

Förskolans personal får arbeta hemifrån

”Förskolans medarbetare kommer att arbeta hemifrån under tiden förskolan är stängd.”

En vädjan till vårdnadshavare och föräldrar

”Covid-19 är en allmänfarlig och samhällsfarlig sjukdom. I syfte att begränsa smittspridningen och motverka lokala utbrott ytterligare, vädjar vi vill alla vårdnadshavare och föräldrar som är i hemkarantän/isolering att de även barnen håller hemma istället för att komma till förskolan”, skriver kommunen.

TEXT

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO

FREEPIK

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS