Kallt i lägenheten? Så svarar Byggebo i Oskarshamn på temperaturkritiken

Kallt i lägenheten? Så svarar Byggebo i Oskarshamn på temperaturkritiken

2021-10-04 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

”När jag känner på elementen är de inte fisljumma ens en gång – trots att jag skruvat upp värmen på det högsta”, skrev en av Byggebos hyresgäster i en insändare i helgen.

Läs insändaren här.

Hur ser Byggebo på detta?

Vi ställer frågan till Fredrik Larsen, som är teknik- och förvaltningschef på det allmännyttiga bostadsbolaget i Oskarshamn.

– Värmen i lägenheterna regleras automatiskt när temperaturen sjunker. Vid snabba väderomslag kan det ta tid innan värmesystemet hinner anpassa sig, svarar han.

– I de fall då man upplever att radiatorn är kall behöver det inte vara något fel. Om lägenheten har 20 grader slår termostaten ifrån. När temperaturen sjunker under 20 grader i lägenheten släpper termostaten på värme igen – och så jobbar systemet hela tiden.

– Systemet har lättare att hålla en jämn temperatur då det är varmt eller kallt dygnet runt ute. Har man kallt i sin lägenhet ska man kontakta sin bovärd för att tillse att rätt temperatur, 20 grader, uppnås under den kalla perioden. 20 grader är förhandlat med Hyresgästföreningen, säger Fredrik Larsen.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: