Kängan mot S och M i Oskarshamns kommun: “De valde att tiga”

2020-06-08 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

”Inte med ett enda ord nämnde moderater och socialdemokrater i valrörelsen 2018 att de tänkte lägga ner äldreboendena i Misterhult”, skriver Bo Malm i ett brev till fullmäktiges ledamöter och ersättare.

”De kan naturligtvis försöka försvara sig med att ”det visste vi inte då”, men så lätt går det inte. Bättre reda i sin politik i så tunga frågor får man lov att ha”, skriver han.

”Misterhultsbornas önskan att på äldre dagar kunna få fortsätta att bo kvar i sin hembygd är sannerligen känd sedan årtionden. Lika känd är deras vilja att bevara och utveckla Misterhultsbygden.”

“En enda anständig väg”

”Det enda uppriktiga och rättframma hade varit att moderater och socialdemokrater, i en så stor och avgörande fråga, öppet och rakt hade redogjort för sina avsikter innan vi gick till valurnorna, men det gjorde de inte. De visste att de då skulle förlora mängder av röster och valde att tiga.”

”Så nu finns det bara en enda anständig väg att gå för moderater och socialdemokrater: att ställa sig bakom en folkomröstning och att respektera utslaget”, skriver Bo Malm.

Måndagens fullmäktigemöte har körts igång nu. Det började klockan 14.00.

Ett reducerat fullmäktige sammanträder. FOTO: PETER A ROSÉN
Bo Malm är på plats på fullmäktigemötet på Forum.