Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

KD om Svensk Näringslivs rapport: ”Ett tydligt kvitto på att vi behöver en ny regering”

ANNONS

DEBATT

Kristdemokraterna har skrivit en debattartikel som svar på Svenskt Näringslivs årliga rapport.

Svensk näringslivs redovisning på tisdagen av vad företagen i länet tycker är ett tydligt kvitto på att vi behöver en ny regering. Det säger Jimmy Loord, regionråd och distriktsordförande för KD i Kalmar län.

– Företagen och de anställda i länet förväntar sig resultat och Svensk Näringslivs rapport är ytterligares en signal om att något radikalt måste hända för att göra Kalmar län till ett företagsvänligt län, säger Jimmy Loord.

– En sak som företagen mycket tydligt efterfrågar är förbättrad lokal infrastruktur. På torsdag under regionfullmäktiges möte ställer jag på nytt Socialdemokraterna i länet mot väggen och efterfrågar vad dom lyckats med i sina kontakter med regeringskansliet, säger Anders Andersson, regionråd med ansvar för trafikfrågor.

– Kalmar län borde ha tilldelats 31 400 kronor per invånare för satsningar på vägar och järnvägar i vårt län enligt Sydsvenska Handelskammarens senaste rapport. Men verkligheten är att vi blott får 3 100 kronor per invånare, alltså bara en tiondel av det vi borde ha för att utveckla infrastrukturen och få rimlig standard på våra vägar. Det blir spännande att höra om Angelica Katsanidou har något att redovisa på torsdagen när fullmäktige möts, säger Anders Andersson, regionråd med ansvar för trafikfrågor.

Jimmy Loord, Kristdemokraterna

Anders Andersson, Kristdemokraterna

Foto: Kristdemokraterna

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS