Oskarshamns-Nytt ON-logo
Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

KLART: Anton Sejnehed (S) och Leif Axelsson (SD) ska prata med omsorgspersonal på Solbacka

ANNONS

OSKARSHAMN

I fredags berättade vi att socialnämndsledamoten Leif Axelsson (SD) blev stoppad från att besöka omsorgsverksamheten i Oskarshamns kommun.

Men nu har Socialdemokraternas ordförande Anton Sejnehed (översta bilden) hjälpt honom.

– Jag vill berömma Anton som tog initiativet till en mycket bra lösning. Han och jag ska, tillsammans, träffa personal i receptionen på Solbacka i Oskarshamn någon dag efter semestrarna. Datumet är inte spikat än, säger Leif Axelsson till ON på måndagseftermiddagen.

Leif Axelsson (SD)
Leif Axelsson (SD). Foto: Peter A Rosén

– Anton har verkligen ställt upp. Men socialnämndsordföranden Rolf Lindström (M) har inte hört av sig till mig i det här ärendet. Det är något jag beklagar. Men det är som det är. Nu ser jag i alla fall fram emot att få träffa personal. Jag hoppas att många – både semestervikarier och ordinarie personal – tar tillfället i akt och pratar med Anton och mig.

”Det känns oerhört viktigt att vi kan få till detta, med tanke på alla insändare och artiklar som Oskarshamns-Nytt har publicerat om situationen inom omsorgen”

LEIF AXELSSON (SD), LEDAMOT I SOCIALNÄMNDEN I OSKARSHAMNS KOMMUN

– Det blir alltså någon gång efter den andra semesterperioden. Det känns oerhört viktigt att vi kan få till detta, med tanke på alla insändare och artiklar som Oskarshamns-Nytt har publicerat om situationen inom omsorgen. ON har verkligen lyft den här frågan. Och jag vill inte sitta tyst i båten – jag vill prata med personal och vikarier och bilda mig en egen uppfattning, säger Leif Axelsson.

Förvaltningen tycker inte att det är lämpligt att besöka verksamheterna för närvarande, med tanke på att smittspridningen av coronaviruset återigen har tagit fart.

– Jag respekterar förvaltningens beslut, förstås. Det är bättre att vi avvaktar och gör det på ett bra sätt i stället. Jag ser fram emot dagen på Solbacka.

Är lokalmedierna välkomna på den träffen?

– Ja, absolut, svarar Leif Axelsson.

ON har även varit i kontakt med Anton Sejnehed, som bekräftar att han och Leif Axelsson är överens om ovannämnda upplägg.

Om SD kommer till makten i Oskarshamns kommun så kommer partiet se till att besöksförbudet inom verksamheterna plockas bort helt och hållet.

– Då ska det vara fritt fram att genomföra spontanbesök, säger Leif Axelsson.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS