Nye klubbchefen i IK Oskarshamn: ”Jag är väldigt glad, smickrad och hedrad”

Nye klubbchefen i IK Oskarshamn: ”Jag är väldigt glad, smickrad och hedrad”

2022-08-04 Av av Peter A Rosén

ANNONS: Kommunfullmäktige i Oskarshamn 12 juni 2023

OSKARSHAMN

Nu är det klart.

Ölands turistchef Johan Göransson, vice ordförande i Kalmar FF, tar över som klubbdirektör i IK Oskarshamn efter Martin Åkerberg.

Johan Göransson. Foto: Peter A Rosén

Nyheten presenterades på en pressträff i Be-Ge Hockey Center på torsdagseftermiddagen.

”Jag är väldigt glad, smickrad och hedrad över att få den här chansen”

JOHAN GÖRANSSON

– Jag är väldigt glad, smickrad och hedrad över att få den här chansen som klubbdirektör i den här jättefina klubben som IK Oskarshamn är. Det ska verkligen bli jätteroligt. Jag känner en väldig tillfredsställelse över att få börja här, sa Johan Göransson.

”Stor tilltro”

– Jag känner också en väldigt stor tilltro till dem som finns här.

Tvåbarnspappan Johan Göransson är 41 år och bor i Färjestaden.

– Självklart kommer jag att finnas mycket på plats i Oskarshamn – jag kommer att skaffa mig en övernattningslägenhet här, för att kunna vara till förfogande i så stor utsträckning som möjligt. Det är inget vanligt 8 till 17-jobb – utan det pågår hela tiden, vilket känns väldigt, väldigt roligt.

”Jag har jobbat mycket inom idrotten”

– Jag har jobbat mycket inom idrotten – jag har arbetat på Riksidrottsförbundet, jag har jobbat med idrottsturism på Destination Kalmar, och jag har jobbat med många idrottsevenemang, som Ironman och Dam-EM. Jag har jobbat brett med flera olika idrotter, framför allt med fotboll. Jag har varit vice ordförande i Kalmar FF i fyra år. Det är naturligtvis ett uppdrag som jag lämnar nu, för att kunna lägga allt fokus på IK Oskarshamn, säger Johan Göransson, som alltså har varit turistchef på Öland under de senaste åren.

”Jäkligt rätt”

– Men när jag fick chansen att jobba i en av södra Sveriges absolut finaste idrottsklubbar, så var inte valet speciellt svårt. Det har känts jäkligt rätt när jag har samtalat med styrelsen och övriga. Jag är fantastiskt glad över att få den här möjligheten. Det är inga dåliga resultat IK Oskarshamn har visat upp under de fyra senaste åren. Vi ska bygga vidare på teamkänslan, erfarenheten och kunskapen som finns i den här hockeystaden och hockeyregionen. Jag är otroligt ödmjuk inför uppgiften – det gäller att lyssna in, så att vi får ut maximalt av den kunskapen som finns, säger Johan Göransson.

”Vi har fått väldigt många förfrågningar och ansökningar”

JOHAN FRANZÉN, ORDFÖRANDE I IKO

Johan Franzén är ordförande i IKO.

– Vi har fått väldigt många förfrågningar och ansökningar – både lokalt och regionalt, och nationellt. Vi trattade ner det till ett tiotal heta kandidater – och Johan är det självklaraste och mest kompetenta namnet. Vi kom överens i slutet av förra veckan. Målsättningen med rekryteringen var att ha ett namn klart när vår verksamhet var i gång igen efter semestrarna – och vi startade ju upp verksamheten under den här veckan, både sportsligt och på kontoret, säger han.

Johan Franzén och Johan Göransson. Foto: Peter A Rosén

Johan Göransson kommer att börja jobba som klubbdirektör någon gång under hösten.

IKO:s kommersiella chef Therése Elofson blev tillförordnad klubbchef i slutet av juni – och hon kommer att vara chef för verksamheten tills Johan Göransson kan ta över.

Dela gärna artikeln med dina vänner: