Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Rondellen vid mellersta infarten i Oskarshamn får namnet Mittcirkeln: IKO:s lagkapten ger sin syn på saken

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Nu är det klart.

Rondellen vid den mellersta infarten i Oskarshamn har fått namnet Mittcirkeln.

Mittcirkeln fick 664 av totalt 1 522 röster i omröstningen, där IK-Rondellen (558 röster) och IK-Pucken (300 röster) var de konkurrerande förslagen.

Att namnge rondellen är ett sätt för Oskarshamns kommun att uppmärksamma IK Oskarshamns prestation i SHL (laget gick till kvartsfinal under den gångna säsongen).

”Stort tack till IK”

ANDREAS ERLANDSSON (S), ORDFÖRANDE I KOMMUNSTYRELSEN I OSKARSHAMNS KOMMUN

– Vi ville göra något mer bestående än att bara käka lunch på Badholmen för att hylla IK Oskarshamn för den fantastiska bedriften. Vi märker i många sammanhang vilken betydelse detta har för kommunen. Det finns en stolthet både bland kommuninvånarna och i grannkommunerna. Stort tack till IK, säger kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson (S), som konstaterar att Mittcirkeln ligger intill platsen där det är tänkt att den nya hockey- och evenemangsarenan ska byggas (tennishallsområdet).

– Vi hoppas att det ska gå vägen. Men det är fortfarande mycket arbete kvar, tillägger han.

De fem personerna som föreslog namnet Mittcirkeln får två biljetter var till IKO:s säsongspremiär hemma mot Växjö i september.

Bland dem finns Hans-Göran Johansson (Oskarshamn), Klas Häll (Oskarshamn) och Douglas Fransson (känd Ruda-profil som numera bor i Timmernabben) – och de var på plats på tårtceremonin vid rondellen på torsdagseftermiddagen.

– Jag motiverade förslaget med att det är den mellersta infarten i Oskarshamn – och den är ju cirkelformad. Jag är en stor IK-supporter – men jag gillar även Oskarshamns AIK och andra sporter. Med namnet mittcirkeln får även andra idrotter vara med på ett hörn, om det nu finns ett hörn på en cirkel, säger Hans-Göran Johansson.

Douglas Fransson, Hans-Göran Johansson och Andreas Erlandsson. Foto: Peter A Rosén

Hade det inte varit bättre med IK-Rondellen?

– Nej, jag tycker att mittcirkeln är ett väldigt bra och coolt namn, svarar IK Oskarshamns lagkapten Jonas Engström, som tycker att det är passande ur flera olika aspekter.

Maria Ihse (kommunikationschef i Oskarshamns kommun), kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson (S) och IK Oskarshamns lagkapten Jonas Engström vid tårtceremonin på torsdagseftermiddagen. Foto: Peter A Rosén
Nilssons hade gjort tårtan. Foto: Peter A Rosén
Rondellen vid mellersta infarten i Oskarshamn heter alltså Mittcirkeln från och med i dag.
Foto: Peter A Rosén
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS