KLART: Skanska bygger den nya förskolan på Kristineäng i Kristineberg

KLART: Skanska bygger den nya förskolan på Kristineäng i Kristineberg

2022-02-22 Av av Oskarshamns-Nytt

OSKARSHAMN

”Skanska har tecknat avtal med Oskarshamns kommun om att bygga Kristineängs förskola i Kristineberg. Den nya förskolan levereras av Skanska inom ramen för Adda inköpscentrals ramavtal för förskolor”, skriver Skanska i ett pressmeddelande.

”Oskarshamns kommun har valt att använda Adda inköpscentrals ramavtal avseende förskolor för nya Kristineängs förskola. Förskolan, som byggs i två våningar, är avsedd för upp till 120 barn samt pedagoger. Utöver själva byggnaden ansvarar Skanska även för markarbeten inklusive utemiljön. Byggnadsarbetet startar i mars 2022 och planeras vara färdigt i juni 2023”, skriver Skanska.

– Att nyttja Adda inköpscentrals ramavtal för den nya förskolan innebär att kommunen sparar både tid och pengar eftersom vi slipper utforma förskolan på egen hand, säger Susanne Kelly, fastighetschef i Oskarshamns kommun.

– Vi är glada och stolta över det positiva mottagande vårt abcd-förskolekoncept fått i landets kommuner. Detta är vår 22:a beställning så här långt, säger Nicklas Hagervall, konceptansvarig, Skanska Sverige.

Foto: Skanska (översta bilden)

Fotbollsplanen Kristineäng i Oskarshamn, där en ny förskola ska byggas
Kristineäng. Foto: Peter A Rosén
Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn