Kommunen kan få en hundrastgård

Kommunen kan få en hundrastgård

2020-02-05 Av av Peter A RosénOSKARSHAMN

Många med fyrbenta kompisar har anledning att glädja sig åt den här nyheten.

Oskarshamns kommun kan få en hundrastgård framöver.

Det framkom på onsdagens presskonferens, som hölls efter mötet med kommunstyrelsens arbetsutskott.

Sedan hundrastgården i Kristineberg, i Oskarshamn, lades ned för ett antal år sedan har många kämpat för att kommunen ska anlägga en ny hundrastgård någonstans i staden och/eller i någon annan del av kommunen.

Politikerna har fått in många medborgarförslag i frågan genom åren.

En förening kan sköta den

Just nu ligger det hela sju medborgarförslag om en hundrastgård på kommunens bord – och de behandlas i fullmäktigeförsamlingen på måndag.

Behovet tycks således vara stort. Någon har skickat in ett förslag om att Figeholm borde få en hundrastgård. Även Påskallavik och stadsparken i Oskarshamn finns med bland förslagen.

Tekniska nämnden och samhällsbyggnadsnämnden har tidigare, i yttranden, gjort tummen upp för en ny hundrastgård – under förutsättning att det finns någon förening som tar hand om skötsel och drift av den. Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott har nu anslutit sig till den linjen.

Kommunen vill även att ett avtal upprättas med den eventuella föreningen – som bör sträcka sig över minst fem år. Politikerna vill se en långsiktighet i skötseln, för att undvika att hundrastgården blir övergiven en vacker dag (vilket var anledning till att hundrastgården i Kristineberg lades ned).

TEXT & FOTO

Peter A Rosén

redaktionen@oskarshamnsnytt.se

072-277 89 77

nalle.png

Oskarshamns-Nytts redaktionshund Nalle ser fram emot att träffa fyrbenta kompisar i en hundrastgård framöver.