Kommunen: Troligen inget utegym i Kristdala innan sommaren

Kommunen: Troligen inget utegym i Kristdala innan sommaren

2020-04-20 Av av Peter A Rosén

Annons: Smålandshamnar

KRISTDALA

Som det ser ut just nu, så kommer inte Kristdala att få något utegym innan sommaren.

Det säger kommunens anläggningschef Olof Eriksson, som konstaterar att det finns olika åsikter om var gymmet ska placeras.

Oskarshamns kommun hade, och har fortfarande, en förhoppning om att kunna bygga gymmet vid starten på motionsslingan i Kristdala.

Markägaren har gett grönt ljus – men problemet är att det bara är 10–12 meter till de närmsta tomtgränserna – och en av de berörda fastighetsägarna har hört av sig till kommunen och påtalat det olämpliga i att anlägga ett utegym på den aktuella platsen.

– Det är klart att vi vill vara lyhörda i processen. Men faktum är att vi brukar lägga utegymmen i anslutning till starten på motionsspåren. Och det har varit ett framgångsrikt koncept på andra orter i kommunen. Vi får se var vi landar i Kristdala, säger Olof Eriksson till vår tidning på måndagseftermiddagen.

Samhällsföreningen har tidigare sagt att den vill ha utegymmet i anslutning till den övriga spontanidrottsverksamheten på Dämmen. Hur ser ni på det?

– Vi har fått i uppdrag att bygga utegym i Figeholm och Kristdala i år. Och vi brukar lägga dem vid motionsspåren – men vi har inte tagit något beslut om den exakta placeringen i Kristdala.

Kan ni inte lägga utegymmet längre in i skogen, längs med motionsspåret i Kristdala?

– Jo, det är ett alternativ som vi får kika på.

– I och med det här med covid-19, så har det blivit ännu angelägnare att skapa utomhusanläggningar – men som det ser ut nu, så kommer inte Kristdala att ha något utegym innan sommaren. Det kommer snarare att bli innan årsskiftet, säger Olof Eriksson.

Fakta/ Spontanidrott på Dämmen

På Dämmen i Kristdala finns det en spontanidrottsplats, med timerstyrd belysning, som är öppen året runt. Här finns det en dirtbana för cykel, åtta boulebanor och en mindre skatepark – samt basketkorg och utomhusmål. På vintrarna spolar samhällsföreningen upp isbanor för hockeyspel och fri skridskoåkning. I hagen intill asfaltsytan finns det en pulkabacke på vintrarna.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Oskarshamns kommun vill bygga ett utegym i anslutning till starten på motionsspåret i Kristdala (till vänster om stolparna på bilden). FOTO: PRIVAT
FOTO: PRIVAT
Dela gärna artikeln: