Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Kraftig ökning av elbilar i Kalmar län

ANNONS

MOTOR

I slutet av 2022 fanns det 3 009 elbilar i trafik i Kalmar län. Jämfört med året innan så har antalet elbilar i länet ökat med 107 procent. Det visar statistik som nyligen presenterades från Trafikanalys.

– 2022 var året då elbilarna verkligen fick sitt genombrott. Var tredje nyregistrerad bil under året var en elbil. Men omställningen tar tid, dels på grund av det stora antalet personbilar, dels på grund av att en personbil i genomsnitt är 20 år gammal när den skrotas, säger Anette Myhr statistiker på Trafikanalys.

I Kalmar län är 2 procent av personbilarna i trafik elbilar. Elbilar tillsammans med laddhybrider gör att andelen laddbara bilar kommer upp i 4 procent. Det är fortsatt bensindrivna bilar som dominerar med en andel på 54 procent av den totala personbilsflottan. Kalmar kommun har den högsta andelen elbilar i länet, 3,2 procent.

Antal personbilar i trafik per drivmedel i fem av Kalmar läns kommuner

Antal personbilar i trafik per drivmedel i fem av Kalmar läns kommuner
Statistik: Trafikanalys

FAKTA / OM STATISTIKEN

Statistiken ingår i Sveriges officiella statistik (SOS) och Trafikanalys är statistikansvarig myndighet inom området transporter och kommunikationer. Trafikanalys analyserar och utvärderar svensk transportpolitik och ansvarar för den officiella statistiken.

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS