Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Kristdalabygden satsar på upplevelsehelger i sommar – trädgårdsloppis först ut

ANNONS

KRISTDALA

Nu till helgen är det dags för den första av tre upplevelsehelger när företag och föreningar bjuder in dig som besökare till allt från shopping till aktiviteter. Evenemanget går under namnet Upplev Kristdalabygden!

Under tre helger i sommar, 19-20 juni, 17-18 juli och 14-15 augusti, bjuder företag och föreningar i Kristdalabygden in dig som besökare att få möjlighet att besöka olika verksamheter under en weekend med allt från shopping och caféer till aktiviteter och natur- och kulturupplevelser. Samhällsföreningen står för att samla ihop allt som sker.

Utspridda aktiviteter istället för stora evenemang

”Många verksamheter och aktiviteter är ju tillgängliga mer eller mindre varje dag men dessa helger satsar vi lite extra med erbjudanden, rabatter, försäljare och aktiviteter. Allt är utspritt i bygden så att vi inte samlar för många på samma ställe. Det hade varit kul om IF Ariel hade kunnat arrangera sommarmarknaden och att vi kunde arrangera våra populära musik- och fordonskvällar men de samlar tyvärr för mycket folk”, säger Annicka Gunnarsson, ordförande i Samhällsföreningen.

”Programmet är inte helt spikat för alla helgerna ännu utan kommer att fyllas på med fler aktiviteter vartefter. I höstas körde vi en populär trädgårdsloppis och nu på lördag blir det en efterlängtad repris. I helgen kan du även gå tipspromenad i Bråbygden, handla betongkonst i Ishult samt köpa lotter till det stora midsommarlotteriet med fina vinster till midsommarhelgen”, säger Annicka Gunnarsson.

Trädgårdsloppis på lördag

Upplev Kristdalabygden börjar stort med en trädgårdsloppis nu på lördag den 19 juni. Så dukas det upp bord med loppisprylar på ett tjugotal adresser i Kristdala. Utöver loppisarna deltar även Kulturbussen med utförsäljning av böcker och lite underhållning på torget. Kristdala samarbetskyrka är också en av deltagarna och de anordnar med kaffeservering utanför kyrkan.

Röda Korset kommer att ha utförsäljning av prylar utanför sin lokal och där går all förtjänst till sommarens fotbollsskola. Nostalgihuset Antikt & Retro har öppet under dagen med kaffe och ostkaka samt att en godisförsäljare kommer att finnas på plats utanför butiken.

Loppisarna hålls hemma i invånarnas trädgårdar och för att hitta dem så finns det en digital karta på Kristdalas hemsida. Man kan även hämta en papperskarta vid kyrkan på loppisdagen.

Loppisfyndare med eget ansvar

”Vi vill att Kristdalabygden ska sjuda av liv och glada loppisfyndare under dagen men såklart på ett Coronasäkert sätt. Tillsammans följer vi FHMs restriktioner och hjälps åt att ta eget ansvar. Håller 2 meters avstånd och ser till att inte allt för många samlas på ett och samma ställe. Tvätta händerna och framförallt: stanna hemma om du är sjuk eller har symptom”, avslutar Annicka Gunnarsson samtidigt som hon hälsar alla varmt välkomna att uppleva allt vad Kristdalabygden har att erbjuda. Ett hett tips är att ta med badkläder och besöka någon av bygdens fina badplatser för ett dopp.

FAKTA / UPPLEV KRISTDALABYGDEN

Upplev Kristdalabygden arrangeras den 19-20 juni, 17-18 juli och 14-15 augusti kl. 11-15 är de gemensamma tiderna men vissa verksamheter har längre öppettider. All information och program finns på kristdalabygden.se/upplev!

Foto: Nils Thorén/Kristdala Samhällsförening

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS