Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Kristdalas luciafirande blir endast för familjerna: ”Det är väldigt tråkigt”

ANNONS

KRISTDALA

Alexandra Björk utsågs till Kristdalas 37:e lucia tidigare i veckan men med anledning av Folkhälsomyndighetens nya restriktioner så fick IF Ariels luciakommitté tänka om. Det blir inget offentligt luciafirande i Kristdala utan endast familjerna är välkomna till församlingshemmet för kröningen.

Tidigare i veckan stod det klart att Alexandra Björk utsetts till Kristdala 37:e lucia efter traditionsenlig omröstning bland luciakandidaterna som i år var fyra till antalet. Efter noggrann rösträkning stod det klart att Alexandra Björk fått flest röster och därmed utses till årets lucia. Alexandra fick 50 av totalt 110 giltiga röster i lådorna på Coop Kristdala och Kristdala Livs.

– Det var betydligt färre röster i år än vad vi brukar ha. Förvisso är det inte så många kandidater i år men invånarna verkar föredra att rösta digitalt och betala med swish så vi får ta med oss det till nästa år, säger Annicka Gunnarsson i IF Ariels luciakommitté.

Inget offentligt luciatåg

På luciadagen kommer lucia Alexandra Björk och tärnorna Ellen Eos, Filippa Svensson och Natalie Gustafsson att gå i luciatåget tillsammans med några extra tärnor som ställer upp och fyller på med sång. Årets luciakröning, med smycke skänkt av Bertil och Birgitta Nilsson, kommer att äga rum i församlingshemmet då kyrkan är under ombyggnad.

Tanken var två separata föreställningar med hundra personer i publiken vid varje tillfälle och förbokning men med anledning av Folkhälsomyndighetens nya restriktioner som införes den 8 december så har luciakommittén fått tänka om.

”Då de nya restriktionerna innebär att man ska hålla avstånd och undvika folksamlingar inomhus så känns det inte bra att bjuda in hundra personer i församlingshemmet då det blir alldeles för trångt i lokalen. Istället får årets lucia och tärnor bjuda in sina närmaste att delta på luciatablån med kröningsceremonin. Det blir således inget offentligt luciatåg”, säger Annicka Gunnarsson.

”Det är väldigt tråkigt men vi har tyvärr inget val då vi inte vill bidra till smittspridning och riskera att folk blir sjuka lagom till jul. Vi hoppas att vi kan arrangera ett stort vackert luciatåg i den nyrenoverade kyrkan på luciadagen den 13 december 2022”, avslutar Annicka Gunnarsson.

Insamling till hjärtebarn

Varje år får årets luciakandidater välja ett välgörande ändamål att samla in pengar till. Alexandra Björk har valt Hjärtebarnsfonden då det är ett ändamål som ligger henne varmt om hjärtat.

”Jag vill skänka pengarna till behövande barn med hjärtfel då min syssling föddes med hjärtfel”, säger Alexandra Björk som är tacksam för alla bidrag till hennes insamling på Hjärtebarnsfondens hemsida.

Skänk gärna en gåva till Alexandras egen insamling!

Foto: CTfoto

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS