Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

”Kristdemokraterna har varit emot Löfvens regering sedan den tillträdde”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SVERIGE

Kristdemokraterna kommer på måndag i voteringen om misstroende mot regeringen rösta för att fälla Löfven-regeringen. Det har varit sju svåra år för Sverige sedan regeringen Löfven tillträdde 2014. Vi har sett en skenande kriminalitet som lamslagit bostadsområden. En arbetslöshet som gör att vi ligger i bottenligan i EU. En vårdkris som har förvärrats och vårdkvaliteten avgörs beroende på var i landet man bor, säger riksdagsledamoten Gudrun Brunegård (KD).

Kristdemokraterna har varit emot Löfvens regering sedan den tillträdde. Regeringen har svikit på punkt efter punkt. Det läge som nu uppstått beror på att januaripartierna kommit överens om att bilda regering med ett hopkok av politik. Varje regering måste försäkra sig om att ha riksdagens stöd. Det har den inte längre som en följd av Vänsterpartiets besked. Då SD nu väckt misstroende mot regeringen kommer votering om misstroende pröva riksdagens förtroende för regeringen i votering på måndag.

Sedan januariavtalet slöts har flera partier ändrat parlamentariskt förhållningssätt. Ingen vet med säkerhet vad som händer om regeringen röstas bort i en misstroendeomröstning nästa vecka. Nu måste alla andra partier klargöra vilken regering de vill se. Kristdemokraterna står alltid redo att fälla den här regeringen. Vi har sagt det sedan den tillträdde och det gäller även nu. Vi vill se en ny regering, en ny riktning för Sverige. Det kan våra väljare alltid lita på, säger Gudrun Brunegård.

Foto: Sveriges Riksdag

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS