Krokstorps IF numret större än Rödsle BK

KROKSTORP/OSKARSHAMN

Krokstorp tog tredje raka segern när man besegrade Rödsle BK med 2-1 (2-0) på Furulid.

– Rödsle har ett ungt, duktigt lag, men vi har lite mer rutin och vinner rättvist idag, säger Krokstorps lagledare Lars Lundgren.

Krokstorp tog tag i taktpinnen direkt från start och släppte egentligen inte ifrån sig initiativet på hela matchen.

Hemmalaget kunde också gå till pausvila i en säker ledning med 2-0 efter mål av spelande tränaren Younes Askar och Stephen Tchouate.

”Borde gjort ett par till”

– Vi borde gjort ett par mål till i första, men var inte tillräckligt effektiva, säger Lars Lundgren.

I den andra halvleken försökte Rödsle trycka på men fastnade ofta i Krokstorps rutinerade backlinje.

– Jag tror knappt vår målvakt hade ett skott på sig idag, vi höll dem på behörigt avstånd. Vårt försvar var mycket bra idag säger Lars Lundgren.

Det krävdes en straff med 25 minuter kvar för att Rödsle skulle få hål på Krokstorp. Men trots att Emil Semaan säkert förvaltade straffen till 2-1 höll hemmalaget relativt lätt undan till seger.

– Det var närmre 3-1 och 4-1 än vad det var 2-2, menar Lars Lundgren som så klart är nöjd med nio poäng på tre spelade matcher.

Rödsles tränare Johan Wigren var trots förlusten nöjd med insatsen.

– Krokstorp var mycket bättre än oss före paus, men jag tycker att vi är lite bättre än dem i andra halvlek. Vi får tag i dem bättre och får lite tryck på dem, men tyvärr utan att skapa några riktigt heta målchanser.

– Sammanfattningsvis så gör vi en bra match, vi gör det vi kan och mer kan jag inte begära, säger Johan Wigren.

I ett bra kämpande Rödsle får målvakten Mikael Petersson och Simon Dunsäter extra beröm.

Krokstorp möter Ankarsrum borta nästa lördag medan Rödsle får ta sig an Ariel hemma på Fredriksberg redan på torsdag.