Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Krönika: ”Något är ruttet i Oskarshamns kommun”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

KRÖNIKA

Något är ruttet i Oskarshamns kommun.

Det största politiska partiet, Socialdemokraterna, bryr sig inte ens om att svara på några enkla frågor om äldreomsorgen.

Det skapar misstro.

Minst sagt.

Det gamla arbetarepartiet har uppenbarligen tappat kontakten med vanligt folk.

På Oskarshamns-Nytts Facebooksida strömmar det in kommentarer från läsare som tycker att det är en självklarhet att de sju fullmäktigepartierna i kommunen ska besvara frågorna som vår tidning har skickat till dem, via e-post.

Arbetarklassens partier?

Men, nej, inte ens Vänsterpartiet anser att det är mödan värt. Vi talar alltså om två partier som är sprungna ur samma mylla. Arbetarklassen.

Undersköterskorna ingår tveklöst i arbetarklassen. Det fanns en tid då de kunde räkna med att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet stod på deras sida – i vått och torrt.

Den tiden är bevisligen förbi. Åtminstone i Oskarshamns kommun.

Undertecknad skickade ut sammanlagt tolv frågor, med koppling till äldreomsorgen, till de sju fullmäktigepartierna.

En av frågorna handlar om en undersköterska, som hörde av sig till vår tidning och berättade att hon råkade illa ut på sin arbetsplats efter att hon hade kritiserat verksamheten inom äldreomsorgen i Oskarshamns kommun.

Hur ser ditt parti på det? Det var vad jag frågade.

Kort och märkligt svar

Socialdemokraterna bryr sig inte ens om att svara. Det enda sossarna skickade över, via partiordföranden Anton Sejnehed, var ett kort och märkligt svar, som egentligen inte var ett svar på någon av de tolv frågorna…

Jag frågade också om ett par brev som hade skickats in till stadshuset – ett från en förening och ett från undersköterskan Carina Lindestål – som förblev obesvarade i åratal. Hur ser ditt parti på det? Det var vad jag undrade.

Det svarade varken Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet på. Sanslöst dåligt, måste jag säga. Det leder ju bara till att farhågorna om ”lik i garderoben” förstärks ytterligare…

”Oskarshamns kommun och äldreomsorgen är en stor skam”, sa en undersköterska i en intervju med Oskarshamns-Nytt.

Hur ser ditt parti på det? Nej, det svarade inte Socialdemokraterna och Vänsterpartiet på. Gräsrötterna tycks inte längre vara en prioriterad grupp för dem. De beter sig istället som två von oben-partier, med tydliga odemokratiska inslag.

I en annan fråga föreslår jag att politikerna i Oskarshamns kommun borde praktisera inom äldreomsorgen under en månad. Jag ville veta hur partierna ser på det.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet svarade, givetvis, inte…

Jag frågade dessutom om det kan vara läge att bjuda in Carina Lindestål, och andra kritiker, till ett möte med kommunens politiker. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet svarade inte…

Att ni inte skäms

Jag undrade också hur de själva skulle vilja bli omhändertagna om de hamnade inom äldreomsorgen en vacker dag. Och hur skulle de själva vilja bli behandlade om de arbetade inom äldreomsorgen? Vänsterpartiet och Socialdemokraterna svarade naturligtvis inte på det.

Att ni inte skäms…

Faktum är att jag gav dem en chans till. Till Anton Sejnehed (S) och Lena Granath (V) skrev jag så här i ett e-postmeddelande:

”Varför svarar ni inte på alla frågor? Tillhör inte det god sed? Flera läsare efterfrågar svar från er, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, på samtliga frågor.”

De har inte svarat på det…

Hittills är det bara Sverigedemokraterna som har svarat på samtliga frågor som Oskarshamns-Nytt skickade ut till de sju fullmäktigepartierna.

Det återstår att se om fler partier lyckas med den bedriften.

Hur svårt kan det vara?

Ni kan väl åtminstone låtsas att ni bryr er om vanligt folk, eller?

Tredje gången gillt

Om inte annat så kan ni väl se rent taktiskt på frågan. Av strategiska skäl är det en bra idé att svara på varenda fråga…

Och Socialdemokraterna och Vänsterpartiet – ni får en tredje chans här och nu. Vad säger ni – är det inte dags att svara på frågorna nu?

Tredje gången gillt…

TEXT

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS