5–2 borta mot Brynäs IF i SHL-premiären.

Okej, jag vet, Brynäs saknade sin vassaste anfallsformation.

Oskarshamn – som för övrigt saknade offensivt viktige Richard Palmberg och backen Nichlas Torp – var klart bättre, totalt sett. Tre spelare hade inte ändrat på det.

IKO imponerade framför allt i numerära överlägen, i spelet fem mot fyra, och i numerära underlägen, fyra mot fem.

Tre mål i powerplay – i premiärfighten. Det är hyfsat, minst sagt…

Fredrik Olofsson!

Fredrik Olofsson förtjänar givetvis ett extra omnämnande.

Han fick ihop hela fyra poäng (ett mål och tre målgivande passningar) i sin SHL-debut. Fantastiskt bra, naturligtvis.

– Det känns bra. Jag tänkte inget – jag bara sköt, sa han till Cmore efter sitt viktiga 2–1-mål i slutet av den första perioden.

Han passade även på att hälsa till sin mamma och pappa via tv-rutan. Föräldrarna har betytt väldigt mycket för honom under hans hockeykarriär, berättade han.

Fredrik Olofsson. FOTO: PETER A ROSÉN

Johannes Salmonsson, som är ytterst betydelsefull för det här laget på alla sätt och vis, gjorde två mål.

Han bjöd också på ett skönt citat i Cmore-sändningen:

– Ja, det låter rimligt, svarade han när kommentatorn frågade vad han skulle ha sagt om någon, innan matchen, skulle ha sagt att IKO kommer att ha ledningen med 5–1 inför den tredje perioden.

Johannes Salmonsson konstaterade också att IKO var klart bättre i mellanakten, jämfört med de inledande 20 minuterna.

– Vi höll hårt i klubborna och hade höga axlar i första perioden. Men andra perioden var fullt godkänd, sa han till Cmore.

Johannes Salmonsson. FOTO: PETER A ROSÉN

Det är bara att hålla med.

Tredje perioden kändes mest som en transportsträcka mot slutsignalen.

Det var på många sätt en klassisk premiärmatch, med allt vad det innebär. Ringrostigt och så vidare. Det ska bli intressant att se vad IKO-spelarna kan åstadkomma när de når upp till maxprestationen.

Det tar några omgångar innan de är där, förstås.

Härnäst väntar topptippade Luleå på hemmais.

Ishockey är en lagsport…

Matchen spelas på lördag eftermiddag.

Jag tror på en ny IKO-seger.

Det här laget är betydligt bättre än vad många förståsigpåare tror.

På förhand tippade jag att IK Oskarshamn ska landa på tionde plats i sluttabellen – och därmed ta sig till åttondelsfinal.