KSRR har bytt namn till Kretslopp Sydost

KSRR har bytt namn till Kretslopp Sydost

2021-01-04 Av av Annicka Gunnarsson

SMÅLAND/OSKARSHAMN

KSRR har bytt namn till Kretslopp Sydost och ett helt nytt kommunalförbund för avfallshantering har bildats. I det nya förbundet, med 185 000 invånare, ingår åtta medlemskommuner där Vetlanda, Sävsjö och Uppvidinge är nya.

”Det gemensamma förbundet ger många fördelar. Inte minst när det kommer till utökad service till våra invånare och kostnadseffektivitet, men också ur ett perspektiv där miljönytta står i ständig fokus” skriver Kretslopp Sydost i ett pressmeddelande på sin hemsida.

Kretslopp Sydosts uppdrag är att informera och utbilda invånarna i den åtta medlemskommunerna om avfallsförebyggande åtgärder. Att få så mycket som möjligt av avfallet som ändå uppstår att hamna i ett slutet kretslopp för att återvinnas.

Avfallshantering är en viktig framtidsfråga och det nya namnet – Kretslopp Sydost – berättar tydligare vad vi gör och vad vi står för.

En anpassning till den tid vi lever idag.

FAKTA / Kretslopp Sydost

Kretslopp Sydost är ett kommunalförbund som ansvarar för att omhänderta hushållens avfall, informera om källsortering och verka för minskat avfall inom medlemskommunerna. Inom förbundet bor det ca 185 000 invånare. Verksamheten är helt taxefinansierad och Kretslopp Sydost omsätter ca 205 Mkr/år.

Medlemskommuner i Kretslopp Sydost: Kalmar, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamn, Vetlanda, Sävsjö, Torsås och Uppvidinge

I Oskarshamns kommun har Kretslopp Sydost anläggningen Storskogen samt två obemannade ÅVC:er med självservice i Kristdala och Figeholm.

TEXT

ANNICKA GUNNARSSON

annicka@oskarshamns-nytt.se

FOTO

KRETSLOPP SYDOST

Dela gärna artikeln: