Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Kungsportens dag på Elefanten i Oskarshamn

ANNONS

INSÄNDARE

Den 29 augusti anordnades Kungsportens dag på Elefanten. Segerlanda modellflygklubb ställde ut modeller som täckte flyghistoria ifrån 1930 talet till nu tid genom att man ställde ut Tigermoth fram till Jas 39 gripen. Segerlanda är en relativ ung och aktiv modellflygklubb som håller till i Döderhultsdalen. Medlemmarna i Segerlanda är fd medlemmar i Oskarshamnseskadern. De har bytt klubb efter att det har stått still med verksamhet i oskarshamnseskadern efter pandemin.

Jonas Lennartsson och Tomas Seger ifrån Segerlanda modellflygklubb berättade om flygets historia i Sverige och många minnen ifrån de besökande kom som de berättade för utställarna ifrån Segerlanda modellflygklubb. Några yngre besökare vill följa med modellflygarna ut till fältet i Döderhult för att prova på modellflyg.

Jonas Lennartsson sysslar även med hobbyfotografering på fritiden och han ställde ut sina bästa fotografier under de år som han har sysslat med detta. Den typ av fotografier som han tar mest utav är naturfotografier och han berättade för dem som besökte fotoutställningen att han tar bilder vid Dragskär, Ernemar och Gunnarsö.

Han började sin fotografering med en mobiltelefon och sedan har det utvecklats och till slut så köpte han en enkel digital kamera. Nu jobbar han med för att kombinera modellflyget med fotointresset genom att flyga små enkla drönare, men det finns bestämmelser som man måste följa och ett exempel som han tog upp är ID-märkning som man beställer via Transportstyrelsen och detta behöver han även för att flyga modellflyg.

Kungsportens dag anordnades utav Kungsportens personal tillsammans med Chatarina Sabelström enhetschef och Madeline Nilsson planerare på Elefanten.

Utställda foton
Foto: Kungsportens personal
Modellflygplan
Foto: Kungsportens personal

Kungsportens personal

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS