Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Kustlandspartiet i Oskarshamns kommun vill att de offentliga toaletterna ska vara avgiftsfria

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Kustlandspartiet i Oskarshamns kommun anser att kommunens offentliga toaletter ska vara avgiftsfria.

Det skriver partiets fullmäktigegruppledare Mathias Karlsson i en fullmäktigemotion, som registrerades i kommunposten på tisdagen.

”Det finns i dag ett antal offentliga toaletter som tyvärr inte är så tillgängliga som vi vill att de ska vara”, skriver han.

Mathias Karlsson och hans parti konstaterar att det för närvarande är svårt, och till och med omöjligt för en del, att delta i de evenemang som anordnas.

”Inte okej”

”Många har ett behov av att snabbt kunna gå på toaletten. I dag gör de tekniska lösningarna att det inte är helt enkelt att använda toaletterna. Det gäller även utländska gäster. Våra kommunala toaletter är något som ska vara tillgängligt för alla – och så är inte fallet i dag. Vi tycker att toaletterna ska vara öppna dagtid, helt kostnadsfritt (skattefinansierat), och att vi ska hitta ett system som gör toaletterna mer tillgängliga hela dygnet. I dag finns det många som inte kan eller vågar vara med på det som händer i kommunen, eller bara gå ut. Det är inte okej att folk inte ska kunna delta eller tvingas välja en buske bara för att tekniken hindrar dem ifrån att komma in på en offentlig toalett”, skriver Mathias Karlsson, som vill att kommundirektören, Henrik Andersson, ska få i uppdrag att ta fram ett förslag på hur toaletterna kan bli tillgängligare för invånare och besökare.

Mathias Karlsson, partiledare för Kustlandspartiet i Oskarshamns kommun, pratar på en pressträff i Oskarshamn.
Mathias Karlsson, Kustlandspartiet. Foto: Peter A Rosén
Offentlig toalett vid gamla busstorget i Oskarshamn
Offentliga toaletter vid gamla busstorget i centrala Oskarshamn. Foto: Peter A Rosén
Offentlig toalett i Oskarshamn
Offentlig toaletter på Lilla Torget i Oskarshamn. Foto: Peter A Rosén
+1
2
+1
2
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS