Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Kvinna extremt upprörd över p-skivetvång vid Oscarsgymnasiet i Oskarshamn: ”Så idiotiskt”

ANNONS

OSKARSHAMN

”En mycket besviken kommuninvånare” har skickat in ett klagomål till servicecenter i stadshuset i Oskarshamn. ”Nu är jag extremt upprörd och jag brukar aldrig höra av mig med klagomål, men detta är så idiotiskt så jag kan inte låta bli”, skriver kvinnan i fråga.

Hon fortsätter:

”Igår (söndag) parkerade jag, som ideell ledare för en av stans idrottsföreningar, vid Oscarsgymnaiset då jag skulle vara i sporthallen under två timmar. Jag har parkerat där sedan jag själv gick på skolan, vilket är 25 år sedan, och aldrig någonsin har man behövt vare sig p-skiva, p-tillstånd eller betala parkeringsavgift. När jag kom ut från matchen hade jag fått parkeringsböter, på 700 kronor. Det är ju löjligt! Det var många bilar på parkeringen då det pågick både basket, innebandy och kampsport och ungefär hälften av bilarna var lappade. Föräldrar till barn/ungdomar från andra orter stod och svor på parkeringen. En annan får ju skämmas som bor i denna stad. Jag har varit runt i många sporthallar, både som aktiv idrottare och som ledare, och aldrig någonsin har man behövt p-skiva eller annat. Det var dessutom på en söndag!”

”Skäms”

”Jag förstår att man som bilist har ansvar att läsa skyltar, men vid Oscarsgymnasiet sitter den inte i anslutning till parkeringen utan i backen upp, med skymd sikt. Känns dessutom så osannolikt att man behöver p-skiva – vid en sporthall – i en småstad – på en söndag. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt eländet. För första gången i mitt 45-åriga liv skäms jag över att bo i Oskarshamn. Så extremt girigt!”

”Nu vill jag veta; varför krävs p-skiva? Varför är det så dåligt skyltat? Hur ska ni uppmärksamma folk på att p-skiva krävs; skylten verkar inte tillräckligt synlig eftersom hälften av bilarna var lappade?”, skriver kvinnan.

”Relativt ny”

”Skyltningen för parkeringen är relativt ny och är uppsatt enligt det regelverk som finns. Anledningen till nya parkeringsregler är att skapa platser för idrottsevenemang, skolbesökare samt även lärare. Historiskt har det funnits klagomål på att parkeringen har varit fullbelagd med bilar som inte har besökt vare sig skola eller idrottsplats. 10 timmar parkering borde täcka det mesta av behovet oavsett veckodag. Vill man bestrida böterna gör man detta till Aimo park på 0771-969000. Där tar man upp synpunkter på ev dålig skyltning eller annat som man vill bestrida”, skriver Jonas Sjöberg på tekniska kontoret i ett svar.

Foto: Oskarshamns kommun

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS