Kvinna i Högsby kommun blev sexuellt ofredad av sin ex-man som nu har dömts

Kvinna i Högsby kommun blev sexuellt ofredad av sin ex-man som nu har dömts

2021-12-20 Av av Oskarshamns-Nytt

HÖGSBY KOMMUN

En man i 40-årsåldern döms för sexuellt ofredande.

Ett tidigare utdömt fängelsestraff ska avse även den nya brottsligheten, står det i domen.

Mannen ska betala 5 000 kronor i skadestånd, för kränkning, till målsägaren, en kvinna i Högsby kommun som han tidigare var gift med.

I förhör har kvinnan berättat att mannen började skicka oönskade sexuella meddelanden till henne efter att paret, som har barn tillsammans, hade separerat för drygt två år sedan.

Hon har sagt att meddelandena blev mer hotfulla än sexuella med tiden.

Mannen har erkänt att han har skickat vissa sexuella meddelanden, men han uppfattade dem som en del av en ömsesidig humoristisk jargong dem emellan

”Tingsrätten ifrågasätter inte att NN uppfattat ett större antal meddelanden som kränkande”, står det i domen.

”NN har också berättat att NN gjorde uppenbart sexuella gester – som att simulera oralsex eller teckna penetrering med fingrarna – bakom ryggen på barnen vid överlämningar, eftersom hon då inte kunde reagera av hänsyn till dessa. NN har förnekat påståendet. I denna del saknas stödbevisning helt. NN:s invändningar att överlämningar under aktuell period i stort sett enbart skett genom mellanhänder är heller inte vederlagd. Vid en samlad bedömning är det styrkt att NN uppsåtligen kränkt NN:s sexuella integritet genom meddelandena”, skriver rätten.

”Efter gärningen har NN dömts till fängelse i tre år och fyra månader för andra brott. Den påföljden bör omfatta även detta brott.”

Dela gärna artikeln: