Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Larm från Oscarsgymnasiet i Oskarshamn: ”Elever uttrycker stor oro”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

En person med koppling till Oscarsgymnasiet i Oskarshamn kontaktar vår tidning och berättar att elever uttrycker stor oro med anledning av den pågående coronapandemin.

Personen ifråga, som använder sig av rätten att vara anonym, säger att ett flertal elever på gymnasiet är mycket oroliga för sin egen psykiska och fysiska hälsa.

”Skrämmande”

De tycker att smittan, som härjar bland eleverna, känns ”otroligt skrämmande”, med tanke på att det är nästintill omöjligt att hålla fysisk distans till andra i skolan.

”I några klasser vet eleverna att det finns sjuka personer, men klasskamraterna är fortfarande i skolan. ”Borde inte klassen som umgåtts nära den smittade eleven vara hemma en vecka?”, frågade en elev.

”Slutar snart”

”Jag slutar snart på den här skolan om inte ledningen börjar ta ansvar för situationen”, sa en annan. Enligt skollagen ska alla elever tillförsäkras en trygg miljö och skolan ska säkerställa studiero. Här brister det ordentligt hävdar eleverna. De känner en stor oro, vilket går ut över studieron”, säger Oskarshamns-Nytts uppgiftslämnare.

”Jag tänker mest på att jag inte vill smitta familjen som tillhör en riskgrupp”, sa en elev.”

”Olustigt”

”Ja, eller tanken på att bli svårt sjuk över huvud taget. Det känns olustigt att vara här nu. Vi kanske borde mejla rektorn och förvaltningschefen om hur vi mår. De kunde låta oss studera på distans fram till jullovet i alla fall, då kanske läget ser bättre ut”, sa klasskamraten, berättar ON:s uppgiftslämnare.

TEXT & ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS