Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Leif Axelsson (SD) fick en tillsägelse när han pratade om en picknickkorg

ANNONS

OSKARSHAMN

Leif Axelsson (SD) fick en tillsägelse av kommunfullmäktiges ordförande Yvonne Bergvall (S) när han klev upp i talarstolen på måndagens möte och pratade om Andreas Erlandsson (S), Ingela Ottosson (M) och en picknickkorg.

Leif Axelsson inledde med att slå fast att Socialdemokraterna och Moderaterna inte vill ha en folkomröstning i frågan om Hultgården och Charlottagården i Misterhult.

”På gränsen”

– ”Det är bättre att vi kraftsamlar”, säger Andreas Erlandsson (kommunstyrelsens ordförande). Då menar han att han ska ta med sig en picknickkorg och Ingela Ottosson (kommunalråd) i kommunbilen och åka upp till Misterhult och bjuda invånarna på lite fika – och försöka få dem på bättre tankar, sa Leif Axelsson.

När han lämnade talarstolen fick han en tillsägelse av Yvonne Bergvall. Så här sa hon:

– Jag vill ändå säga till Leif att om någon åker med en picknickkorg, så är det ganska långt ifrån ärendet. Och vi brukar inte gå in och tala om vad andra ledamöter gör. Jag tycker att det här förhöll sig på gränsen, måste jag säga, betonade hon.

På tisdagen hör Leif Axelsson av sig till Oskarshamns-Nytt och berättar att han har retat upp sig lite grand på Yvonne Bergvalls tillsägelse.

När blev metaforer förbjudna?

– Jag, Magnus Larsson (Centerpartiet) och Mathias Karlsson (Liberalerna) fick tillsägelser av Yvonne Bergvall. Men hon gav inte Andreas Erlandsson någon reprimand är han uttryckte sig föraktfullt och hånfullt gentemot demokratin, landsbygden och Folkinitiativet i Misterhultsbygden, säger Leif Axelsson.

– Jag tycker definitivt att det jag sa, med glimten i ögat. hörde hemma i den här debatten. När blev metaforer förbjudna? Den frågan skulle jag vilja ställa till Yvonne Bergvall. Metaforer har använts ända sedan de gamla grekernas tid.

”Behandlar alla lika”

– Jag går in och säger till när jag upplever att någon har gått över gränsen. Jag behandlar alla ledamöter lika, oavsett partifärg. Mina tillsägelser är kopplade till utvecklingen av fullmäktigeförsamlingen, och inte till någon enskild ledamot. För mig som ordförande handlar det om att fullmäktige ska få respekt ute i samhället, säger Yvonne Bergvall när vår tidning ringer upp på tisdagsförmiddagen.

– Och, nej, jag uppfattade inte Leif Axelssons picknickkorg som en metafor. Och det där med glimten i ögat är inget som jag läser av. Picknickkorgen hörde inte hemma i den diskussionen. Jag såg också på flera ledamöters miner att de reagerade på det som Leif sa.

– Det är möjligt att någon uppfattade Andreas Erlandsson som hånfull – men jag uppfattade inte det han sa som något som jag kunde gå in och ha synpunkter på. Hade jag haft synpunkter på det han sa, så hade jag sagt det, säger Yvonne Bergvall.

TEXT & FOTO

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Leif Axelsson (SD).
Fullmäktiges ordförande Yvonne Bergvall (S).
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS