Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Leif Axelsson (SD): ”Jag ser allvarligt på det här”

ANNONS

OSKARSHAMN

Socialnämndsledamoten Leif Axelsson (SD) blev förvånad när han på måndagen gick in på Oskarshamns-Nytt och läste artikeln om att man hade hittat asbest i lägenheterna på Solbacka, dit personer med koppling till Zafiren ska flytta.

Leif Axelsson (SD).

– Det är socialchefens skyldighet att informera socialnämndens arbetsutskott och hela nämnden om detta, betonar han.

Han säger att han inte kan minnas att det informerades om detta när arbetsutskottet hade sitt senaste sammanträde, i onsdags.

– Tidigare har man informerat om att man har hittat asbest i samband med renoveringen av Solbacka. Men det här senaste fyndet har man inte informerat om.

”Har anhöriga fått information om att flytten är fördröjd?”

LEIF AXELSSON (SD), LEDAMOT I SOCIALNÄMNDEN

– Jag ser allvarligt på det här. Det är inte bara presidierna i nämnderna som ska ha information om detta. De borde ha informerat arbetsutskottet och hela nämnden. Presidiet är inte lika med arbetsutskottet och nämnden. Och har anhöriga fått information om att flytten är fördröjd? Jag räknar med att jag får svar på frågorna på onsdag, då vi har nästa nämndsammanträde, säger Leif Axelsson.

Vår tidning pratar även med Ingemar Lennartsson (KD), som är andre vice ordförande i socialnämnden och därmed även ledamot i arbetsutskottet och presidiet.

Ingemar Lennartsson (KD).

Han berättar att det inte gavs någon information om det senaste asbestfyndet på arbetsutskottsmötet i onsdags.

– Man visste helt enkelt inte om det då. Vi får informationen på nämndsammanträdet på onsdag, säger Ingemar Lennartsson.

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS