Leif Axelsson (SD): ”Tomten kom tidigt till Misterhult i år”

Leif Axelsson (SD): ”Tomten kom tidigt till Misterhult i år”

2020-10-29 0 av Peter A Rosén


MISTERHULT

– Tomten kom tidigt till Misterhult i år. Men jag undrar om tomten Anton Sejneheds julklappssäck räcker till för Påskallavik, Bockara, Kristdala och övriga kommunen också?

Det säger socialnämndsledamoten Leif Axelsson (SD), som regerade på en artikel i onsdagens Oskarshamns-Nytt.

Där berättar bildningsnämndens ordförande Anton Sejnehed (S) om viktiga satsningar i Misterhult.

Leif Axelsson betonar att han inte ogillar satsningarna i sig.

”Valfläsk”

– Det är roligt att Misterhult får detta. Men det undgår ingen att det här ingår i ett förskräckligt politiskt spel från Socialdemokraternas sida. De ger med ena handen och tar med den andra. Det är valfläsk – och den största julklappen i Antons julklappssäck består säkert av många plåster – som Misterhultsborna ska använda på såren som uppstod när äldreboendena lades ned.

– Socialdemokraterna hoppas förstås att Misterhultsborna ska hålla sig lugna och tysta efter detta. Men jag är övertygad om att de inte är så lättlurade och mutbara. De är klokare än så.

”En ursäkt istället”

– Jag tycker att Socialdemokraterna borde ha gett Misterhultsborna en ursäkt istället, för att de har hanterat frågan om äldreboendena så illa. De lyssnade inte på medborgarna. Men jag hoppas att Misterhultsborna fortsätter med sin kamp för att äldreboendena ska öppnas upp igen. Vi i Sverigedemokraterna kommer att stödja dem även i fortsättningen.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se