Lena Granath (V): ”Jag tycker att valplattformen är bra”

Lena Granath (V): ”Jag tycker att valplattformen är bra”

2022-02-07 Av av Oskarshamns-Nytt

LÄNET

Under helgen hölls Vänsterpartiets 44:e kongress där man röstade fram Vänsterpartiets valplattform 2022. På grund av det rådande pandemiläget hölls den digitalt och länet representerades av fem ombud- Dessa var Lena Granath (Oskarshamn), Josef Bjerlin (Mörbylånga), Alice Saksenvik (Kalmar), Bo Rydberg (Emmaboda) och Eva Joelsson (Borgholm).  

”Kongressen fastställde partiets valplattform inför valet i höst. Det är en offensiv plattform som innehåller politik för mer jämlikhet, jämställdhet och klimatomställning. I den finns det tydliga skrivningar om miljö och klimat, bland annat att kallhyggesbruk ska fasas ut och med stora investeringar i den gröna omställningen – men också konkret politik om asylrätt och arbetsrätt”, skriver Vänsterpartiet i ett pressmeddelande på måndagen.

”Kalmar läns ombud röstade och propagerade för bättre arbetsförhållanden för småföretagare, att inga barn ska tillåtas avsluta skolan i digitalt utanförskap på grund av ekonomisk utsatthet, skydd mot vräkning av barnfamiljer samt att sjukvården ska vara jämlik och tillgänglig. Förslag som sätter välfärden i centrum, fler anställda i äldreomsorgen, bostäder som alla har råd att bo i, satsningar på omställning av industri och nya jobb, råd att gå till tandläkaren och laddstolpar och mycket mer.”

– Jag tycker att valplattformen är bra. I den beskriver vi hur vi ska tillbaka kontrollen över samhället, att vi ska sluta med marknadsexperimentet med vår välfärd och att samhället är de som ska komma med svaren på de stora miljöproblemen, inte att ansvaret för omställningen ligger på den enskilda individen, säger Lena Granath (bilden).

Foto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn