Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Lena Granath (V) på besök på Oskarshamns sjukhus: ”Medarbetarna är slitna efter pandemin”

ANNONS

OSKARSHAMN

– Bemanningsfrågan, kompetensförsörjningen och att medarbetarna är slitna efter pandemin är några av de utmaningar som kommit upp under våra samtal. Det är frågor som är prioriterade i vårt arbete – vilket vi också lyfter fram i vårt förslag till regionplan. De vittnesmål som vi får från avdelningscheferna förstärker den bild vi har om att det är viktigt att jobba vidare med personalfrågorna, vidareutbildning och kompetenshöjande åtgärder är också viktiga delar för att behålla och rekrytera medarbetare, säger Lena Granath (V), regionråd och ordförande i personalutskottet, efter Vänsterpartiets, Socialdemokraternas och Centerpartiets besök på Oskarshamns sjukhus på torsdagen.

Lena Granath (V)
Lena Granath (V). Arkivfoto: Peter A Rosén

Regionens majoritetspartier träffade chefer på sjukhuset för att skaffa sig en bättre bild av verksamheten och utmaningarna framgent.

”Viktiga för oss”

”Under besöket har avdelningarna presenterat sin verksamhet och sedan har det förts en dialog utifrån hur de ser på bemanningssituationen, arbetsmiljön och hur de ser på utvecklingen framåt”, skriver Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet i ett pressmeddelande.

– Våra verksamhetsbesök är viktiga för oss för att skaffa oss en bild av verksamheten inför framtida politiska prioriteringar. Vi från den politiska majoriteten arbetar nära verksamheterna för att fånga upp tankar och idéer på hur verksamheterna kan utvecklas. Därför är den här typen av besök väldigt viktiga för oss, säger Mattias Adolfson (S), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

Mattias Adolfson (S), regionråd i Region Kalmar län
Mattias Adolfson (S). Arkivfoto: Peter A Rosén

– Besöken och samtalen har varit positiva, avdelningarna bedriver en väldigt bra verksamhet och de känner också en positiv framtidstro även om det naturligtvis finns utmaningar, säger Emmy Ahlstedt (C), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

Emmy Ahlstedt (C)
Emmy Ahlstedt (C). Arkivfoto: Peter A Rosén

Foto och grafik: Vänsterpartiet (översta bilden)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS