Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Lena Hallengren: Fortsatt oförändrad prognos för vaccination mot covid-19

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SVERIGE

Folkhälsomyndigheten har uppdaterat prognosen avseende vaccinationerna mot covid-19. Bedömningen är fortsatt att alla vuxna har erbjudits minst en dos vaccin senast den 19 september 2021 enligt ett pressmeddelande från socialminister Lena Hallengren.

Målsättningen är att alla personer som bor i Sverige och som är 18 år och äldre, samt personer under 18 år som efter individuell medicinsk bedömning anses bör vaccineras, så skyndsamt som möjligt ska kunna erbjudas en första dos vaccin mot covid-19.

Prognosen baseras på leveranskapaciteten

Därefter ska en andra dos ges enligt det dosintervall Folkhälsomyndigheten rekommenderar. Den 24 juni justerade Folkhälsomyndigheten prognosen för när alla vuxna ska ha erbjudits minst en dos vaccin till den 19 september 2021, den prognosen ligger fast.

Prognosen baseras på läkemedelsbolagens aviserade leveranser och stäms av med Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Socialdepartementet innan den fastställs och publiceras.

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS