Lena Hallengren (S): ”Tillsammans ska vi ta Sverige framåt efter pandemin”

Lena Hallengren (S): ”Tillsammans ska vi ta Sverige framåt efter pandemin”

2021-09-20 Av av Oskarshamns-Nytt

Annons: Smålandshamnar

LÄNET

”Idag överlämnar regeringen budgetpropositionen för 2022 till riksdagen. Regeringen föreslår åtgärder för att klimatomställningen ska gå snabbare, fler ska komma i arbete, välfärden ska stärkas och för att Sverige ska vara ett tryggt land för alla. Sammantaget handlar det om reformer för cirka 74 miljarder kronor. För Region Kalmar län innebär detta ett tillskott på 223 miljoner kronor för 2022”, skriver Socialdemokraterna i ett pressmeddelande på måndagen.

– Vi lägger nu en budget med offensiva reformer för klimatet, jobben, välfärden och brottsbekämpningen. Tillsammans ska vi ta Sverige framåt efter pandemin och bygga samhället starkare och mer hållbart, säger socialministern Lena Hallengren (S).

”Region Kalmar län får 57 miljoner kronor i tillskott i generella stadsbidrag varav 21 är nya medel i BP22 och 36 miljoner aviserades i BP21”, skriver Socialdemokraterna.

”Med ytterligare resurser till Region Kalmar län för att hantera den uppskjutna vården, fortsätter den S-ledda regeringen att ta ansvar för Sverige och välfärden”

ANGELICA KATSANIDOU (S), REGIONSTYRELSENS ORDFÖRANDE I REGION KALMAR LÄN

– De kraftfulla statsbidragen som den S-ledda regeringen tillfört regionen har tillsammans med ordning och reda i regionens ekonomi varit helt avgörande för att klara av pandemins effekter. Med ytterligare resurser till Region Kalmar län för att hantera den uppskjutna vården, fortsätter den S-ledda regeringen att ta ansvar för Sverige och välfärden, säger regionstyrelsens ordförande Angelica Katsanidou (S).

Regionråd Angelica Katsanidou (S). Foto: Region Kalmar län

”Budgeten kommer att innebära mer pengar i plånboken för vanligt folk i Kalmar län. I och med BP22 får Region Kalmar län också 12 miljoner kronor i tillskott i stöd till kollektivtrafiken och 12 miljoner kronor i stöd till regional utveckling. 183 700 personer i länet får mer pengar i plånboken genom förstärkt skattereduktion för förvärvsinkomster. 41 100 pensionärer får mer pengar genom pensionstillägget och höjt bostadstillägg, vilket motsvarar 65 procent av alla personer över 65 i länet”, skriver Socialdemokraterna.

”För Region Kalmar län innebär budgeten att vi kan kraftsamla och fortsätta att möta invånarnas behov av hälso- och sjukvård”

MATTIAS ADOLFSON (S), REGIONRÅD

– För Region Kalmar län innebär budgeten att vi kan kraftsamla och fortsätta att möta invånarnas behov av hälso- och sjukvård. De senaste nationella patientenkäterna visar på strålande resultat för vården i vårt län. Det ska vi fortsätta ha även framöver. Med fantastiska medarbetare i vården och en rejäl budget från den S-ledda regeringen finns goda förutsättningar för det, säger regionrådet Mattias Adolfson (S).

Mattias Adolfson (S). Arkivfoto: Peter A Rosén

Foto: Sveriges Riksdag (bilden på Lena Hallengren)

Dela gärna artikeln: