Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Liberalerna och regeringen tar viktiga steg för utbyggnad av kärnkraften: ”Nödvändigt”

ANNONS

OSKARSHAMN

Under måndagen besökte Liberalernas partisekreterare Gulan Avci Oskarshamn under sin Sverigeresa, där hon under året besöker verksamheter och medlemmar i hela landet. Tillsammans med Johanna Wyckman (L), gruppledare för Liberalerna Oskarshamn, och Maria Björklund Strömberg (L), vice förbundsordförande för Liberalerna Kalmar län, besöktes Äspölaboratoriet utanför Oskarshamn där det bedrivs forskning på slutförvar av använt kärnbränsle.

– Liberalerna har länge drivit kärnkraftsfrågan och tar nu i regeringsställning viktiga steg för att möjliggöra för en utbyggnad av kärnkraften. Det är nödvändigt för att vi ska klara av energiförsörjningen i framtiden. SKB:s viktiga arbete har gjort att vi kan känna oss trygga med att slutförsvarsfrågan är löst, vilket gör att vi har en långsiktighet i kärnkraftsproduktionen, säger Gulan Avci.

Under eftermiddagen besöktes även den lokala handeln för att få en bild av småföretagares villkor.

”Pandemin tillsammans med den rådande lågkonjunkturen som vi nu är på väg in i gör att det är tufft att vara småföretagare i kommunen”

Johanna Wyckman (L)

– Pandemin tillsammans med den rådande lågkonjunkturen som vi nu är på väg in i gör att det är tufft att vara småföretagare i kommunen. Liberalerna har drivit på hårt att vi ska fortsätta ha gratis parkering i centrum, eftersom en parkeringsavgift blir som en straffskatt för de småföretagare som gör så mycket för att göra vår stad attraktiv och levande. Gör om, gör rätt, och behåll p-skivan, säger Johanna Wyckman (L), gruppledare för Liberalerna Oskarshamn.

Innan dagen avslutades med en medlemsträff för alla liberala medlemmar i länet, besöktes också Attraktiva Oskarshamn, där bland annat frågan om kompetensförsörjning diskuterades.

– Vi har ett stort problem i hela landet där företagen skriker efter arbetskraft samtidigt som 400 000 personer är arbetslösa. Vi måste göra en reform på arbetsmarknaden för att få fler i arbete – för jobb finns, säger Gulan Avci (L).

Foto: Liberalerna

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS