Lilla Hamngalleriet är en sommarsatsning med lokal varvshistoria och lokala fotografer

Lilla Hamngalleriet är en sommarsatsning med lokal varvshistoria och lokala fotografer

2022-06-20 Av av Annicka Gunnarsson

OSKARSHAMN

Lilla Hamngalleriet är en sommarsatsning på fler aktiviteter i hamnområdet på Norra kajen i Oskarshamn. Satsningen är ett sätt att visa upp kultur i områden där folk vistas. Idag, måndag den 20 juni, kommer den lilla lokalen ska slå upp dörrarna för den första av de åtta fotograferna som deltar.

Lilla Hamngalleriet öppnar upp i en liten del av den lokal där Tommys Fisk tidigare funnits till. Det är Oskarshamns kommun som har gjort i ordning lokalen till en utställningslokal.

Nio sommarveckor

Under sommaren kommer det att visas en fast utställning om lokal varvshistoria och dessutom kommer veckans oskarshamnsfotograf att få visa upp sina 12 bästa bilder. Totalt är det åtta olika lokala fotografer som ställer ut under de nio sommarveckor som galleriet är öppet.

”Det visade sig finnas många duktiga fotografer i Oskarshamn som verkligen bör får möjlighet att visa upp sina fantastiska bilder”, säger stadsarkitekten Erik Hjertqvist och hälsar alla välkomna att kika in.

Erik Hjertqvist, stadsarkitekt på Oskarshamns kommun
Stadsarkitekt Erik Hjertqvist hälsar att även i centrum har invånarna fått bidra med sin fotokonst i en utställning på stora skärmar som placeras på Västra Torggatan under sommaren. Foto: Albin Rylander

FAKTA / UTSTÄLLANDE FOTOGRAFER

Följande fotografer ställer ut i Lilla Hamngalleriet under sommaren:

20 juni-3 juli Claes Svensson

4 juli-10 juli Philip Rosén

11 juli-17 juli Lars Sjögren

18 juli-24 juli Annelie Hjelm

25 juli-31 juli Niclas Ådemark

1 aug-7 aug Maria Sjöberg

8 aug-14 aug Morgan Karlsson

15 aug-21 aug Ida Söderman

Foto: Oskarshamns kommun

Dela gärna artikeln: