Linus Sundström klar som lagkapten i Västervik Speedway

Linus Sundström klar som lagkapten i Västervik Speedway

2021-01-13 Av av Conny Blomander

VÄSTERVIK

Linus Sundström fick erbjudandet att bli lagkapten för Västervik Speedway redan inför säsongen 2020. Men då kände han sig inte redo.

Men nu har den 30-årige Avestabon tackat ja till att bli lagkapten 2021.

Linus Sundström. FOTO: WMSK

Linus Sundström har som flera andra förare behövt omförhandla sitt gällande 2-årsavtal, som sträcker sig över 2021 års säsong, då förutsättningarna har ändrats.

Båda parter är nu överens om en fortsättning och Linus har även accepterat att ta på sig lagkaptensrollen inför årets säsong, något han inte kände sig redo för 2020.

”Imponerad”

Då kom han direkt från en lång rehab-period efter den svåra olycka han var med om i den sista tävlingen 2019, som resulterade i brutet lårben och arm.

– Jag är imponerad av hur Linus genomförde den korta säsong som var efter allt det han gick igenom när det gäller operationer och rehab, även om både han och jag vet att det finns mycket mer att få ut, säger Västerviks sportchef, Morgan Andersson.

”Att Linus tar på sig rollen som lagkapten tror jag kommer att lyfta både honom personligen och laget, då han besitter mycket rutin”

MORGAN ANDERSSON, SPORTCHEF I VÄSTERVIK SPEEDWAY

– Att Linus tar på sig rollen som lagkapten tror jag kommer att lyfta både honom personligen och laget, då han besitter mycket rutin.

– Jag vill att Linus tar mer plats i laget, som en lagkapten ska göra. Jag är övertygad om att vi kommer att få se en taggad Sundström 2021 då han jobbar stenhårt på att komma tillbaka till den höga kapacitet han besitter, säger Morgan Andersson.

Linus Sundström har aldrig tvekat inför att fortsätta i Västervik Speedway.

Tror på guldchanser

– Att fortsätta representera Västervik 2021 var inget svårt beslut att ta, 2020 var en väldigt konstig säsong på flera sätt där vi inte uppnådde de resultat vi ville. Jag är förväntansfull och otroligt motiverad inför 2021 och att få dra på mig kaptensbindeln ser jag som en stor ära.

– Med den trupp vi har tror jag vi har goda chanser att vara med och kampas om SM-guldet, säger Linus Sundström.

Frågan som återstår är om Västervik Speedway väljer att signa Jason Doyle eller någon annan till den sista platsen som finns kvar i truppen?

Linus Sundström tar över som lagkapten i Västervik Speedway inför 2021.
FOTO: CONNY BLOMANDER

Dela gärna artikeln: