LISTA: Alla stipendiater på Oskarshamns Folkhögskola

LISTA: Alla stipendiater på Oskarshamns Folkhögskola

2021-06-09 Av av Oskarshamns-Nytt

OSKARSHAMN

Oskarshamns Folkhögskola har avslutat läsåret 2020-2021 och ett femtontal stipendier från olika fonder har delats ut till skolans elever.

”Stort grattis till er som fick stipendier och ett stort tack till alla deltagare för det gångna läsåret!” skriver folkhögskolan på sin hemsida.

Hela listan med alla stipendier som delats ut

Stig & Anne-Marie Franzéns fond

Allmän kurs, Robin Ivarsson 1 000 kronor

“Robin har under sin tid på Allmän kurs i god kamratanda utfört sitt arbete och varit ett stöd för andra deltagare ”

Allmän kurs undersköterska, Fahed Alhiraki 1 000 kronor

“Fahed har under sin tid på Allmän kurs i god kamratanda utfört sitt arbete och varit ett stöd för andra deltagare ”

Allmän kurs grund vård, Hlaleh Ghurli 1 000 kronor

“Hlaleh har under sin tid på Allmän kurs – grund vård utfört sitt skolarbete med stort engagemang och god kamratanda.”

Pianotekniker, Emma Lindh 1 000 kronor

”Till Emma för att du är glad och trevlig och för modet att våga prova något nytt.”

Musik jazz, Hugo Håkansson 1 000 kronor

”Under sina två år på Oskarshamns Folkhögskola har Hugo gjort en resa från en musikalisk värld fylld av många idéer och intryck där det ibland var svårt att navigera, till ett nytt landskap där han numera kan orientera sig och idéer tar form, intryck blir uttryck. Detta har varit möjligt tack vare en gedigen arbetsinsats i det tysta, där lusten till ny kunskap har varit den stora drivkraften.”

Musik klassisk, Anto Banusic 1 000 kronor

”Tack, Anto! För din hängivenhet och kärlek till klassisk musik. För uppvisat intresse för skolans mångfaldiga projekt och din beredskap att alltid vara delaktig i dem. För din stora vilja att lära dig samt osläckliga strävan efter utveckling och förbättring i din musicerande.”

Musik genrefri sång, hela gruppen, 3 000 kronor

Amanda, Alexandra, Wilma, Julia, Lovisa och Catharina:

”Som första årskull fick vi ett positivt och begåvat gäng som antagit många musikaliska utmaningar och en hel del icke-beprövade idéer med öppet och nyfiket sinne. De har bidragit till många härliga konserter under läsåret både på och utanför skolan. De har tagit väl hand om varandra i gruppen och även byggt broar över linjegränserna. Vi önskar er stort lycka till i ert framtida musikliv och håll hårt i er positiva inställning – den är värdefull!”

Kyrkomusiker, Karl Larsson 1 000 kronor

“Karl har under några år utmanat vår intellektuella kapacitet genom sina exakta, språkligt adekvata och penetrerande problemformuleringar om livet, universum och allting. Han har också explicit berikat vår existens med sin humor, vänlighet och allmänna galenskap.”

Kyrkogårdsvaktmästare, hela klassen 1 000 kronor

”Till en studieresa”

Syskonen Birgitta & Robert Svernehems resestipendium

SMF (Studiemotiverande folkhögskolekurs) deltagarna 2 000 kronor

”Att göra en gemensam aktivitet”

Sune Lindholms stipendiefond

Edward Hörneqvist, musiklinjen 500 kronor

“Edward har under sitt år på Oskarshamns Folkhögskola varit en bidragande orsak till att musikutbildningarnas konsertverksamhet kunnat upprätthållas. Vad skulle vi gjort utan dig? Förutom att vara en gigant inom livestreaming har Edward också lagt ner en betydande arbetsinsats för sin musikaliska utveckling och berikat skolan med sitt sinne för humor.”

Sven Lindegårds Stipendiefond

Anders Johansson m.fl. gudstjänstfirare 500 kronor

”Trots rådande pandemi så har ni visat på ett starkt ideellt engagemang och ni har till stor del på egen hand hållit gudstjänstlivet levande på Oskarshamns folkhögskola på ett säkert sätt.”

Lions Club Oskarshamn

Victor Lundqvist, musiklinjen 1.500 kronor

”Victor har under sitt år på Oskarshamns Folkhögskola lagt ner en enorm ansträngning för att tränga in i jazzens outgrundliga värld. Genom flit och disciplin och sitt anteckningsblock kombinerat med en stor ansvarskänsla för trivsel och ordning har han uppnått ett resultat att vara stolt över.”

Casimir Fountains fond

Ellen Johnsson, Allmän kurs 500 kronor

”Ellen har under sin tid på Allmän kurs visat stort engagemang i sina studier och uppnått goda studieresultat.”

Bo Ekvalls stip.fond

Nina Seo Park, kyrkomusik 600 kronor

”Nina Park Seo som varje vecka reser 60 mil för att studera på Oskarshamns folkhögskola. Som student arbetar hon på ett förebildligt vis och inspirerar skolan. Nina sprider glädje och gott humör genom sin lugna natur och delar gärna koreansk mat med sina medstudenter. Nina ses öva i kapellet tidigt och sent. När hon jobbar framför kören, vid orgeln eller pianot är hon alltid glödande engagerad. Det är modigt att byta karriär i vuxen ålder, och särskild till kyrkomusiker som är det mest varierande av alla musikjobb. Det är därför en glädje att nominera Nina.”

Gillis Rudebergs fond

Haris Kosic, Allmän kurs 500 kronor

”Haris har under läsåret visat intresse för naturvetenskap”

Foto: Freepik

Dela gärna artikeln: