Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Lördagskrönikan: ”Vi kunde åter åka på vår traditionella Ölandsresa efter två års uppehåll på grund av pandemin”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÖRDAGSKRÖNIKAN

Det är mycket nu…

På fredag nästa vecka slutar eleverna på Mönsteråsgymnasiet för sommaren. Några tar examen och ska vidare medan andra får en välförtjänt ledighet för att ladda batterierna inför ännu ett läsår.

Det är massor med olika aktiviteter på gång så här i slutet av terminen. Först och främst ska ju studierna slutföras, det är inlämningar och kompletteringar som ska bli klara, men det är också en mängd olika trevligheter som ska ske.

Sista veckan innehåller till exempel en fotbollsturnering mellan gymnasieklasserna på måndag och en friluftsdag på onsdag.

”Fotbollsturneringen har varit en snackis på skolan de senaste veckorna, kanske för att vi i personalen också ska ha ett lag med i tävlingen. Själv har jag fått höra hur en del elever planerar att glidtackla mig. Jag säger bara Lycka till”

THOMAS WENNERKLINT, KRÖNIKÖR

Fotbollsturneringen har varit en snackis på skolan de senaste veckorna, kanske för att vi i personalen också ska ha ett lag med i tävlingen. Själv har jag fått höra hur en del elever planerar att glidtackla mig. Jag säger bara ”Lycka till”.

Fick åka till akuten

I det sammanhanget brukar jag berätta att jag under en fotbollsmatch lyckats med konststycket att skicka en elev till akuten för att gipsas. Det var många år sedan när vi mötte eleverna i innefotboll. Jag skulle skjuta och precis i skottögonblicket kommer eleven ångandes och petar undan bollen – jag hinner inte hejda rörelsen och träffar stackaren på foten. Resultatet: brutet ben i foten och gips ett antal veckor. ”Fantomen är hård mot de hårda” som det gamla djungelordspråket säger.

”Eleverna blev grymt besvikna när de ansvariga för turneringen förbjöd användandet av dobbskor”

Eleverna blev grymt besvikna när de ansvariga för turneringen förbjöd användandet av dobbskor. Jag kan förstå dem, det är inte lätt att spela på konstgräs i gymnastikskor. Blir det blött är det rätt stor risk att vi bara halkar runt. För oss som är lite tyngre blir det svårt att göra tvära vändningar, men å andra sidan lär ju inte farten vara så hög.

”Kul ska det bli”

Kul ska det bli i alla fall.

Även den här veckan var lite annorlunda. Vi på NATE-programmen kunde åter åka på vår traditionella Ölandsresa efter två års uppehåll på grund av pandemin.

Den här gången bar det av till norra delen av ön och vi besökte Lilla Horns lövängar, Trollskogen, Neptuni åkrar och Byrums raukar. Övernattningen skedde i tält på Neptuni Camping i Byxelkrok.

Norra Öland bjuder på vackra vyer. Den här bilden är tagen strax söder om Byxelkrok.
Foto: Thomas Wennerklint

Det blev en hel del vandring och mycket trevligheter, men kanske liiiite för lite sömn för en del. Många elever hade väldigt begränsad erfarenhet av friluftsliv och hade till exempel aldrig tältat förut. Inte konstig om det var svårt att koppla av.

Blå Jungfrun skymtar mellan träden på vandringen mot Byrum. Foto: Thomas Wennerklint

Men de fick i alla fall se både en fantastisk solnedgång och soluppgång.

Dag två inleddes med en vandring längs kusten från Hagskog söderut till Byrums raukar. Det var trötta och lite smågnälliga elever som gav sig av, men väl framme i Byrum väntade lunch och ett uppfriskade bad – då blev det glada miner igen.

 Bad vid Byrums raukar. Foto: Thomas Wennerklint

Som lärare på en sådan här resa är man på helspänn hela tiden. Du har ju trots allt ansvar för en stor grupp elever och det ska fungera med logistik och mat och allt annat.

Maten hade vi för övrigt med från vårt fantastiska skolkök.

Lilla Horns lövängar. Foto: Thomas Wennerklint

Hur som helst så gick allting bra och som vanligt så var man helt slut när man var tillbaka. Lite sirap i huvudet när man slappnar av. Tröttheten sitter i även när jag skriver dessa rader så nu tänker jag inte skriva mer.

Nu tar vi helg!

/Thomas

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS