Lucas Lodge (M): ”Ett steg i rätt riktning”

Lucas Lodge (M): ”Ett steg i rätt riktning”

2021-10-05 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Oskarshamns kommun fortsätter att satsa på sommarlovsentreprenörer.

Det skriver kommunens majoritetspartier – Moderaterna och Socialdemokraterna – i ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen.

Vår tidning har tidigare berättat om sommarlovsentreprenörerna, en helt ny satsning där deltagarna får lära sig hur det är att driva ett eget företag.

Först ut var tio ungdomar som fick möjligheten att utveckla en idé till ett företag som kan dra in egna pengar (det handlade om kaféverksamhet, cykelverkstad, målning med mera).

”200 000 kronor går till våra yngre entreprenörer”

LUCAS LODGE (M), KOMMUNALRÅD I OSKARSHAMNS KOMMUN

Kommunen vill att fler ska få med sig den erfarenheten på vägen ut i vuxenlivet.

– Jag ser sommarlovsentreprenörerna som ett steg i rätt riktning för vår kommun. Vi har satsat mycket pengar på feriearbeten genom åren. Nu breddar vi detta arbete genom att fördela dessa medel så att 200 000 kronor går till våra yngre entreprenörer, säger kommunalrådet Lucas Lodge (M).

Lucas Lodge (M), kommunalråd i Oskarshamns kommun. Foto: Peter A Rosén

”Sommarlovsentreprenörer är en mycket bra insats”

JEANETTE SJÖGREN, ORDFÖRANDE FÖR FÖRETAGARNA I OSKARSHAMN

– Sommarlovsentreprenörer är en mycket bra insats. Jag är övertygad om att detta kommer att leda till ett flertal nya entreprenörer i vårt näringsliv. Fyra av fem arbetstillfällen kommer från småföretag. Vi är viktiga för utvecklingen av en kommun. Det är roligt att se att kommunen äntligen har förstått varifrån skattepengarna kommer, säger Jeanette Sjögren, som är ordförande för Företagarna i Oskarshamn.

Majoritetspartierna konstaterar att kommunen har ett välmående näringsliv – men Moderaterna och Socialdemokraterna vill att det ska bli bredare och därmed mindre sårbart.

Dela gärna artikeln: