M och KD: ”Det behövs ett maktskifte och en ny energipolitik för pålitlig elförsörjning”

M och KD: ”Det behövs ett maktskifte och en ny energipolitik för pålitlig elförsörjning”

2022-02-07 Av av Oskarshamns-Nytt

LÄNET

”Inför kvällens tv-sända partiledardebatt har Ebba Busch och Ulf Kristersson, tillsammans med Nyamko Sabuni och Jimmie Åkesson, gett tydligt besked om partiernas syn på den högaktuella energifrågan. Kristdemokraterna och Moderaterna i Kalmar län välkomnar partiernas gemensamma besked och ser fram emot kvällens debatt”, skriver Moderaterna och Kristdemokraterna i ett pressmeddelande på måndagen.

– För vårt läns invånare är detta en ödesfråga. Under de senaste månaderna har vi fått uppleva vad en elprischock innebär och jag är säker på att vi aldrig vill uppleva det igen. Men med dagens energipolitik är det ofrånkomligt. Det behövs ett maktskifte och en ny energipolitik för pålitlig elförsörjning till rimliga priser. Där spelar kärnkraft en nyckelroll, säger Jimmy Loord (KD). 

– Det är ett styrkebesked att väljarna nu får ett realistiskt alternativ med partier som på allvar vill lösa den energikris som tyngt landet denna vinter. Samtidigt måste även vi regionpolitiker ta frågan på största allvar. Därför har vi redan förra året lagt ett förslag om en energikommission i Kalmar län som skulle kunna identifiera länets energibehov på kort och lång sikt för att garantera långsiktig tillväxt, säger Malin Sjölander (M).

Foto: Moderaterna/Kristdemokraterna

Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn