MACHETEATTACKEN I ICA-BUTIKEN I SÖDERTORN: Nu åtalas den misstänkta kvinnan

MACHETEATTACKEN I ICA-BUTIKEN I SÖDERTORN: Nu åtalas den misstänkta kvinnan

2022-05-12 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Kvinnan i 30-årsåldern, som är misstänkt för att ha gått till attack med en machete i Ica-butiken i Södertorn på Stengatan i Oskarshamn den 30 mars, åtalas nu för mordförsök, försök till grov misshandel samt olaga hot.

I åtalet står det att den misstänkta kvinnan försökte döda en annan kvinna genom att tilldela henne ett flertal slag/hugg mot huvud, kropp, armar och ben med en machete – vilket ledde till smärta, blödning, flera sårskador på armar, ben och bål samt flera frakturer och mjukdelsskador i ena handen/handleden.

Synnerligt lidande

Skadan på vänster hand/handled är bestående och kommer att medföra framtida fysiska men, enligt åtalet, där det också står att den misstänkta kvinnan har orsakat henne ”synnerligt lidande” och visat ”synnerlig hänsynslöshet”, då hon utsatte målsägaren för ett besinningslöst våld med ett livsfarligt tillhygge.

”Det var endast på grund av tillfälliga omständigheter som det inte fanns någon fara för att brottet skulle fullbordas”, står det i åtalet.

I åtalet står det också att den misstänkta kvinnan ska ha försökt skada en man genom att slå/hugga honom med macheten.

Nuddade armen

”Det var endast på grund av tillfälliga omständigheter som det inte fanns någon fara för att brottet skulle fullbordas, då NN i samband med att slaget/hugget utdelades gjorde en rörelse som medförde att macheten endast nuddade hans ena arm”, står det i åtalet.

”Om brottet hade fullbordats borde det ha bedömts som grovt eftersom risken att målsäganden skulle ha kunnat tillfogats svår kroppsskada var stor och då NN visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att attackera NN med en machete.”

Förnekar brott

Den åtalade kvinnan ska även ha hotat en tredje person utanför Ica-butiken – genom att säga att hon skulle döda personen i fråga.

Den misstänkta kvinnan förnekar brott.

Det yrkas att macheten ska förverkas.

I bevismaterialet finns bland annat vittnesuppgifter och en övervakningsfilm från butiken.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn