MACHETEKVINNAN ÄR MISSTÄNKT FÖR YTTERLIGARE ETT BROTT VID ICA I SÖDERTORN

MACHETEKVINNAN ÄR MISSTÄNKT FÖR YTTERLIGARE ETT BROTT VID ICA I SÖDERTORN

2022-04-04 Av av Peter A Rosén

Annons: Smålandshamnar

OSKARSHAMN

Kvinnan i 30-årsåldern, som på sannolika skäl är misstänkt för mordförsöket i Ica-butiken i stadsdelen Södertorn i Oskarshamn, är misstänkt för ytterligare ett brott.

På måndagen berättar polisen att hon ska ha kastat macheten på en bil som stod parkerad utanför affären.

Det uppstod skador på bilen. En skadegörelseanmälan har upprättats.

– Det var när hon lämnade platsen. Då slängde hon macheten där, säger Robert Loeffel, pressekreterare i polisregion syd, till ON.

Den fick ligga kvar där då?

– Ja.

Bild på Robert Loeffel, presstalesperson polisregion Syd
Robert Loeffel, pressekreterare i polisregion syd. Foto: Polisen/Anna Hermansson

Kvinnan häktades i fredags.

– Men hon förnekar brott, sa åklagaren Johan Henningsson till vår tidning.

Det är oklart om kvinnan – som är hemmahörande i Oskarshamn med omnejd – var drog- eller alkoholpåverkad vid det aktuella brottstillfället.

– Vansinnesdådet som sådant gör att man vill tro det – men det finns inget som talar för det just nu – sedan får vi se vad proven visar, sa Johan Henningsson på fredagen.

Kan det röra sig om något psykiskt?

– Det är inte omöjligt. Men det får utredningen visa.

Var hon maskerad på något sätt inne i butiken?

– Nej.

Kvinnan i 35-årsåldern – som av okänd anledning utsattes för mordförsöket i onsdags – har, mirakulöst nog, inte livshotande skador.

Johan Henningsson berättar att hon bland annat fick svåra skador i ena armen. Det är den allvarligaste skadan.

– Sedan har hon flera skador både på bålen och på armar och ben. Det handlade om ett stort antal machetehugg som hon fick ta emot, säger han.

– Men av någon outgrundlig anledning klarade hon sig hyfsat bra under omständigheterna. När man ser filmen från övervakningskameran, så begriper man inte hur hon kunde överleva attacken.

Det var änglavakt…

– Ja, det får man nog säga.

Ni vet alltjämt inte om de båda kvinnorna kände varandra sedan tidigare?

– Det finns fortfarande inget som talar för det. Det är nog så att det här var ett slumpmässigt utvalt offer som bara har råkat stå på fel ställe, sa Johan Henningsson.

Den misstänkta kvinnan ska även ha slagit till en kille i 18-årsåldern med macheten vid kassan i butiken (det rubriceras som grov misshandel). Hon ska dessutom ha skrikit hotelser till en tredje person på butiksparkeringen (det rubriceras som olaga hot).

– Det finns inget som tyder på att fler har drabbats på något sätt. Men de som befann sig i butiken kände sig förstås rädda och hotade. Det var dock inget konkret som riktades mot dem.

Vad händer nu?

– Den medicinska utredningen är en stor och betydelsefull del, naturligtvis. Intyget från rättsläkaren är viktigt, så att vi får en bra bild över kvinnans skador. Sedan kommer olika åtgärder att vidtas för att försöka få fram ett svar på varför det här hände, sa Johan Henningsson i fredags.

Den skadade kvinnan är hemmahörande i Oskarshamn.

Dela gärna artikeln: