Magnus Larsson och Centern ger inte upp: Partiet kämpar för att Fårbo ska få en kommunal fritidsgård

Magnus Larsson och Centern ger inte upp: Partiet kämpar för att Fårbo ska få en kommunal fritidsgård

2022-04-03 Av av Peter A Rosén

FÅRBO/OSKARSHAMN

Centerpartiet får inget gehör för sin motion om en fritidsgård i Fårboskolan.

Först återremitterades den i fullmäktige – och nu föreslår en majoritet av politikerna i bildningsnämnden att fullmäktige ska besvara motionen med hänvisning till ett yttrande där bildningsförvaltningen pekar på problemen som uppstår om man har både skola och fritidsgård i skollokalerna i Fårbo.

”Titta på möjligheterna”

Under bildningsnämndens möte i veckan lämnade Magnus Larsson (C), andre vice ordförande i nämnden, in ett yrkande där Centerpartiet föreslår att fullmäktige ska ge nämnden i uppdrag att utreda en öppning av en kommunal fritidsgård i Fårbo.

Centern vill att utredningen ska se över fritidsgårdsmöjligheterna i både kommunägda och andra tänkbara lokaler.

”Vi tycker att det behövs en kommunal fritidsgård även i den norra delen av kommunen”

MAGNUS LARSSON (C)

Magnus Larson fick med sig Sven-Gunnar Persson (KD) på yrkandet.

Duon reserverade sig dessutom mot nämndens beslut.

Nu skickas frågan vidare till kommunstyrelsen och fullmäktigeförsamlingen.

– Vi vill fortfarande att man ska titta på möjligheterna. Vi tycker att det behövs en kommunal fritidsgård även i den norra delen av kommunen, som vi har i Kristdala exempelvis, säger Magnus Larsson.

Han fortsätter:

– I utredningen om skolorna i Fårbo och Figeholm nämndes det att det eventuellt kunde bli lediga lokaler i skolan – och då blev det naturligt att titta på den platsen. Skolan säger dock att lokalerna behövs till annat – sedan kunde man kanske ha tittat lite mer på samverkansmöjligheterna, men jag tänker att det är något som man i sådana fall får ta vidare i det utredningsuppdraget som vi föreslår.

”Vända på alla stenar”

– Finns det inga möjligheter i skolan, så kan det finnas andra alternativa lokaler som är lediga i Fårbo. Så var det i Kristdala – där fanns det en ledig butikslokal, som en lokal näringsidkare byggde om åt kommunen. Det gäller att vända på alla stenar helt enkelt, säger Magnus Larsson.

Foto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn