Malin Sjölander (M): ”Vi måste satsa på 1177”

Malin Sjölander (M): ”Vi måste satsa på 1177”

2021-11-24 Av av Oskarshamns-Nytt

LÄNET

Moderaternas nomineringsstämma har nu satt listorna för regionen. Förstanamnet på norra listan till regionvalet är Malin Sjölander från Västervik. Förstanamnet på södra listan till regionvalet är Pär-Gustav Johansson från Kalmar.

– Nu siktar vi mot valrörelsen och nästa mandatperiod. Det är dags att ta tag i regionens stora bekymmer inom en rad områden. Köerna måste bort till BUP. Vi måste satsa på 1177 så att du alltid får svar i tid när du ringer. Vi måste reducera hyrbemanningskostnaderna som nu närmar sig en kvarts miljard, resurser som i stället ska läggas på den egna personalen. Vi har också satt press på majoriteten att fördjupa den ekonomiska uppföljningen. I dag är majoriteten helt beroende av statsbidrag och börsen för att klara ett positivt resultat. Vad händer när statsbidragen halveras redan 2023? Det är dags för ett nytt ledarskap i regionen – det ledarskapet är vi beredda att axla, säger Malin Sjölander

– Jag ser fram mot en spännande valrörelse. Vi har fått ihop ett starkt lag där många brinner för utvecklingsfrågor och vill jobba för hållbar tillväxt och grön omställning i Kalmar län. Det kräver utbyggd överföringskapacitet och dubbelt så mycket grön och fossilfri el jämfört med vad som produceras i dag. Vi föreslår att regionen tillsätter en energikommission som tar ett helhetsgrepp om vad vi tillsammans behöver göra för att lösa energikrisen. Det kan handla om ökad lokal energiproduktion, utbyggnad av elnätet där det behövs och påverkan på nationell nivå och mot EU för att möjliggöra ökat inslag av stabila och planerbara energikällor som fungerar även när vinden inte blåser och solen inte skiner, säger Pär-Gustav Johansson.

Foto: Region Kalmar län

Dela gärna artikeln: