Mamma i Oskarshamns kommun: ”Dottern är rädd för att åka med skolbussen”

Mamma i Oskarshamns kommun: ”Dottern är rädd för att åka med skolbussen”

2021-02-03 Av av Peter A Rosén

Annons: Smålandshamnar

OSKARSHAMNS KOMMUN

En mamma, som bor på ett mindre ställe i Oskarshamns kommun, hör av sig till vår tidning och säger att ”KLT-skolbussen kör otroligt fort”.

”Idag hann bussen inte ens stanna vid hållplatsen. Den stannade istället flera meter därifrån. Då ska man även lägga till att barnen står precis vid vägkanten .Hastigheten på denna väg är 70 kilometer i timmen. På en kortare sträcka är det 50 som gäller. Dottern har, vid flera tillfällen, påpekat att hon är rädd för att åka med skolbussen, som kör fort i detta väglag. Riktigt otäckt”, säger mamman.

Så svarar KLT

Oskarshamns-Nytt kontaktar Linus Åsberg, som är kommunikatör vid Kalmar länstrafik, KLT.

Han svarar så här:

”Vi har undersökt händelsen med den information som vi fått till oss. Vi har varit i kontakt med berört trafikföretag samt undersökt händelsen i våra system och kan inte se att några hastighetsgränser har överskridits på sträckan.”

”Det är viktigt att alla känner sig säkra när de reser med oss. Om det finns mer information om den aktuella händelsen så önskar vi att resenären och föräldern skriver till oss via vår hemsida så att vi har möjlighet att utreda saken mer i detalj”, säger Linus Åsberg.

ARKIVFOTO

FREEPIK

Dela gärna artikeln: