”Man vinner en serie efter trettio omgångar, inte åtta”

”Man vinner en serie efter trettio omgångar, inte åtta”

2021-05-28 0 av Thomas Wennerklint


Dela gärna artikeln:

INFÖR

Ettan Södra, omgång 9

Oskarshamns AIK – Skövde AIK

Arena Oskarshamn

Lördag 29 maj 16.00

OSKARSHAMN

Det är dags för ny hemmamatch för serieledande Oskarshamns AIK och nu står tabellsexan Skövde på menyn.

Vi kommer till match med ett gott självförtroende efter två raka vinster, men det gäller att fortsätta vara ödmjuka inför uppgiften, säger OAIK:s assisterande tränare Ardi Ajeti.

Förra helgen tog OAIK död på bortaspöket genom att besegra Vänersborg med 2-0.

I och med den vinsten är man i serieledning med sjutton poäng på åtta matcher, två poäng före tre lag; Tvååker, Trollhättan och Qviding.

Lördagens motståndare Skövde parkerar på en sjätte plats i den ganska jämna tabellen med sina tolv poäng.

Gästerna kommer från två raka förluster, 0-2 borta mot Utsikten och 1-3 hemma mot Trollhättan.

Vad är Skövde för typ av lag?

– Det är gamle landslagsspelaren Tobias Linderoth som är tränare så det är ett klassiskt 4-4-2-lag som spelar en kompakt fotboll efter raka linjer och med mycket inläggsspel. Det är lite ”Lasse Lagerbäck-fotboll”.

– De har ju två raka förluster så vi förväntar väl oss kanske ett lite mer offensivt Skövde, men vi ska spela vårt spel. Vi är trygga med hur vi vill agera och det ska vi inte ändra på.

”Vi tar ju matcherna i block om tre och i det här blocket har vi nu sex poäng med en match kvar, det vore roligt med full pott”

ARDI AJETI, ASSISTERANDE TRÄNARE I OSKARSHAMNS AIK

– Vi tar ju matcherna i block om tre och i det här blocket har vi nu sex poäng med en match kvar, det vore roligt med full pott.

Hur har träningsveckan varit?

– Den har varit bra, det är ju alltid lättare att komma till träningar när det går bra. Annars är det lätt att man börjar fundera över vad som inte fungerar.

– Stämningen och självförtroendet är på topp efter två raka vinster, men vi har pratat en hel del om att fortsätta vara ödmjuka och inte slappna av. Vi har inte uppnått något än. Man vinner en serie efter trettio omgångar, inte åtta. Jobbet är på långa vägar inte gjort än.

Både Zakaria Sawo och Flamur Dzelili är avstängda, hur tacklar ni den situationen?

– Det är inga konstigheter, vi har en bred trupp och när vi har skador eller avstängningar så får någon annan kliva fram.

– Sedan har ju Edvin Crona anslutit från Kalmar FF och spetsar till offensiven. Han kan spela både spets och ytterforward, avslutar Ardi Ajeti.

OAIK:s trupp mot Skövde:

Målvakter:  Michael Hartmann, Mustaf Yuusuf

Utespelare: Anton Agebjörn, Malte Persson, Albin Olsson, Anton Ekeroth, Filip Jägerbrink, Sadmir Zekovic, Oskar Stejdahl, Pontus Fredriksson, Kgotso Masangane, Samuel Östlund, Johan Arvidsson, Olle Lindqvist, Viktor Krüger, Edvin Crona, Hannes Johansson

  • Avstängda duon Zakaria Sawo och Flamur Dzelili samt skadade Hampus Svensson och Marcus Mikhail missar matchen

ARKIVFOTO: PETER A ROSÉN