Många unga i Oskarshamns kommun får ett sommarjobb i år

Många unga i Oskarshamns kommun får ett sommarjobb i år

2021-04-15 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Socialdemokraterna – och regeringskompisarna i Miljöpartiet – satsar i år 180 miljoner kronor på sommarjobb för ungdomar.

– För Oskarshamns kommun innebär det ett tillskott om cirka 400 000 kronor, enligt preliminära siffror, säger bildningsnämndens ordförande Anton Sejnehed (S) (bilden).

– Tillskottet kommer tillsammans med de resurser vi i kommunen satsar göra att många ungdomar i sommar kommer kunna få ett sommarjobb, konstaterar han.

Regeringens satsning leder, enligt beräkningar, till att omkring 15 000 ungdomar i Sverige får ett sommarjobb.

”Sommarjobb är för många ungdomar det första steget in i arbetslivet”

ANTON SEJNEHED (S), ORDFÖRANDE I BILDNINGSNÄMNDEN I OSKARSHAMNS KOMMUN

Insatsen riktar sig till ungdomar som avslutar årskurs nio, ungdomar i gymnasieutbildning och ungdomar som är föremål för insatser inom ramen för det kommunala aktivitetsansvaret.

– Sommarjobb är för många ungdomar det första steget in i arbetslivet. Därför är det positivt att den socialdemokratiskt ledda regeringen nu avsätter mer medel för sommarjobb, säger Anton Sejnehed.

”Detta är en chans för många unga kvinnor och män att få viktig arbetslivserfarenhet”

LAILA NARAGHI (S), RIKSDAGSLEDAMOT FRÅN OSKARSHAMN

– Detta är en chans för många unga kvinnor och män att få viktig arbetslivserfarenhet, testa sina kompetenser och knyta sina första kontakter i arbetslivet. Ofta kan det första jobbet vara det som är svårast att få. Därför är det viktigt att stödja ungdomar att få in en första fot på arbetsmarknaden – och där är sommarjobbet viktigt. Vårt mål är full sysselsättning, säger Laila Naraghi (S), riksdagsledamot från Oskarshamn.

Satsningen på sommarjobb är ett komplement till den satsning på ungdomsjobb som regeringen presenterade tidigare (och som vi har skrivit om) – satsningen på 200 miljoner kronor innebär att Oskarshamns kommun får cirka 460 000 kronor.

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

Dela gärna artikeln: