Mannen som körde ihjäl en mamma och hennes son på Öland kan ha varit sjuk

Mannen som körde ihjäl en mamma och hennes son på Öland kan ha varit sjuk

2020-08-17 0 av Peter A Rosén

LÄNET

Den 55-årige mannen som körde ihjäl en mamma och en av hennes söner i Färjestaden, på Öland, ska genomgå en liten rättspsykiatrisk undersökning.

Det skriver Kvällsposten på måndagen.

Kvällsposten har tagit del av handlingar som visar att mannen tidigare har lidit av vissa psykiska besvär och att han även har medicinerat för detta.

Det var den 22 juli som 55-åringen körde på en familj, totalt fyra personer, bakifrån, med sin bil. Pappan och den andra sonen fick lindriga skador.

Enligt vittnesuppgifter ska mannen ha kört betydligt fortare än 30 kilometer i timmen, som är hastighetsbegränsningen på den aktuella platsen.

Under utredningen har det även framkommit att mannen var ytterst nära att köra på ytterligare en barnfamilj.

Paragraf 7-undersökning

Mannens advokat, Niklas Kappel, har sagt att han inte utesluter att sjukdom kan ha spelat en avgörande roll vid olyckstillfället.

Tingsrätten i Kalmar har tagit ett beslut om att mannen ska genomgå en paragraf 7-undersökning, vilket innebär att mannen ska träffa en psykiater under en timmas tid, ungefär.

Mannen häktades dock inte.

Syftet med paragraf 7-undersökningen är att ta reda på om han behöver genomgå en stor rättspsykiatrisk utredning, för att klarlägga om han hade en allvarlig psykisk störning vid olyckstillfället.

Kvällsposten skriver att mannen inte minns händelsen.

Ett drogtest visade att han varken hade droger eller alkohol i blodet när brottet begicks.

TEXT & ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se