Märta Stenevi (MP) är starkt kritisk mot den tillfälliga sänkningen av bränslepriserna

Märta Stenevi (MP) är starkt kritisk mot den tillfälliga sänkningen av bränslepriserna

2022-03-18 Av av Annicka Gunnarsson

SVERIGE

En som inte gillar att Magdalena Anderssons S-regering är på väg att bli överkörd av V, M, SD, L och KD i frågan om en tillfällig sänkning av bränslepriserna som drabbat medborgare och företag hårt är Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi.

De rusande bränslepriserna slår hårt mot landets medborgare och företag. S-regeringen vill ge bidrag för att hjälpa till medan partierna på högerkanten i samarbete med Vänsterpartiet vill se sänkta priser direkt vid pumpen.

Klimatpolitiskt och fördelningspolitiskt haveri

En som inte gillar samarbetet är Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi som är starkt kritisk och menar att det leder till en direkt subvention av utsläpp av växthusgaser. I ett inlägg på Instagram skriver hon följande:

”Vid hastiga prishöjningar måste vi som samhälle kunna stötta de som drabbas hårdast och inte har råd. Inte minst kommer det gälla stigande livsmedelspriser, som kommer slå hårt mot de barn som redan lever i fattigdom och deras föräldrar. Breda stöd till de som behöver det mest.”

”Men det som den nya populistiska alliansen med Vänsterpartiet i spetsen nu gjort upp om betyder en kraftigt skattesubvention som framför allt kommer gynna de rikaste som kör mest. En direkt subvention av utsläpp av växthusgaser. De som får betala är alla de som inte kör bil överhuvudtaget, till exempel ensamstående mammor i förorten som tar bussen till lågbetalda yrken.”

”Det är både ett klimatpolitiskt och fördelningspolitiskt haveri.”

”De som verkligen drabbas är de ungar i andra delar av världen som drabbas av klimatförändringar. De vars hem förstörs av höjda havsnivåer. De som inte har någon bil, inte åker på charter. De som nu skadas i kriget med Putins oljepengar. Slängda under bussen i Vänsterns jakt på SD-väljare.”

”Det är så orimligt att jag skulle skratta om det inte var så fruktansvärt sorgligt.”

Foto: Miljöpartiet

Dela gärna artikeln: