Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Martin Filander efter segern mot Brynäs: ”Jag är stolt”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Ishockey

SHL Omgång 2

IK Oskarshamn – Brynäs IF 2–1 (0–0, 1–1, 0–0, 1–0), efter förlängning

Mål, IKO: Patrik Karlkvist (powerplay, fem mot fyra) och Antti Suomela (förlängningsspelet, tre mot tre).

Skott på mål: 32–31.

Utvisningsminuter: 2–4.

Tacklingar: 11–6.

Tekningar: 32–20.

– Vi mötte ett bra Brynäs i dag, sa IK Oskarshamns huvudtränare Martin Filander efter 2–1-segern hemma mot Brynäs IF på torsdagskvällen.

– Jag tycker inte att vi fick passningsspelet att stämma, generellt sett. Sedan hade vi några omställningar, som resulterade i stora lägen. Samtidigt tycker jag kanske att vi växte under matchens gång. Vårt låga försvarsspel var väldigt bra – vi var ganska svaga där under hela försäsongen. Nu var vi starka där – och målvaktsspelet var bra (Joe Cannata).

”Kan bättre”

– Tredje perioden var vår bästa period. Och jag tror att vi kan bättre än så här. Men samtidigt hade vi en motståndare som ställde svåra frågor till oss. Vi får kämpa med prestationen – men jag är otroligt stolt över att vi höll ihop och kämpade på, trots att det hackade emellanåt. Vi hade några tvåminutersbyten som vi fick rida ut. Slutet av matchen var bra. Sedan var vi lite illa ute i förlängningen. Björninen (Hannes) stod mitt emellan cirklarna och sköt ett direktskott som gick över. Då vände vi på steken och gjorde mål. En bra prestation av Antti (Suomela), som gjorde ett klassmål, måste jag säga. Två bra målvakter (Veini Vehviläinen vaktade Brynäskassen), två bra hockeylag och en tajt match. Det kunde ha gått hur som helst – men jag är stolt över krigarinsatsen från vårt gäng, sa Martin Filander.

Brynästränaren Mikko Manner och IKO:s huvudtränare Martin Filander. Foto: Peter A Rosén

Läs mer om IKO här (det är gratis att läsa Oskarshamns-Nytt).

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS